ONI MOGU!

Istrčite 5K za djecu sa sindromom Down!

21. ožujka obilježavamo Svjetski dan sindroma Down, povodom kojeg se već uvriježio i običaj nošenja šarenih čarapa, kao podrške borbi osoba s Down sindromom, za njihovo što bolje integriranje u društvo. Na samoj se senzibilizaciji društva već dosta učinilo, no još uvijek postoji popriličan broj prepreka kod njihovog uključivanja u svijet rada i čim samostalniji život.

 

 

Ono što im treba pružiti jest prije svega prilika. Priliku za pokazati koliko zaista mogu postići, kakvu je dobila između ostalih i 15-godišnja Petra Vićan, osvojivši prošle godine prvo juniorsko mjesto na 200 m kraul na Europskom prvenstvu za osobe s Down sindromom. Već na svom prvom velikom europskom natjecanju Petra je zablistala i sjajnim priznanjem ne samo nastavila niz već u Hrvatskoj postignutih uspjeha, nego i pokazala da je pred njom lijepa sportska budućnost.

U želji da ovakvih priča bude još, Du Motion se odlučio pridružiti akciji senzibiliziranja građana i kroz svoju ovogodišnju 5K utrku namjerava prikupiti dio sredstava potrebnih za rad Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno kupovinu potrebne opreme, rehabilitaciju i uključivanje djece u nove metode rada te edukaciju roditelja za rad s djecom. Upravo je Petra Vićan zaštitno lice 5K kampanje.

Utrka je na rasporedu 29. travnja, u sklopu dvodnevne manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik. Četvrtu godinu zaredom, sa starta na Stradunu krenut će velik broj učenika, studenata, poduzetnika, umirovljenika… 5K je utrka koja na ulice dovodi rekreativce svih generacija.

Pridružite se i vi, te slobodno i taj dan navucite šarene trkačke čarape! 🙂

Pored trčanja, akciji se možete priključiti i kupnjom navijačkog paketa, u kojem uz majicu dobivate navijačke rekvizite za bodrenje trkača na Stradunu. Sav prihod od utrke uplaćuje se u spomenute humanitarne svrhe.

Prijave za utrku i više informacija o Du Motionu potražite na službenoj stranici.

Facebook / Twitter / Instagram

#unstoppable

Nema postova za prikaz