HVALE VRIJEDNA AKCIJA

Istrčite prvu Humanitarnu utrku grada anđela i pomognite Ivanu Kišiću

Atletski klub Varaždin, Grad Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organiziraju Prvu humanitarnu utrku grada anđela, za Ivana Kišića, oboljelog od cerebralne paralize. Utrka koja će se održati u subotu, 12. listopada.

 

Kako je došlo do ideje o održavanju ovakve utrke, objasnio je Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, podsjetivši na Krug sv. Nikole, humanitarnu utrku održanu prije tri godine.

– Još tada mi se ta ideja svidjela, ali nakon toga, na žalost, utrka nije ponovljena. Predsjednik AK Varaždin i ja razgovarali smo o tome i zaključili da bi takvo nešto u Varaždinu definitivno trebalo pokrenuti. Tehničke smo stvari brzo dogovorili, a glavni nam je cilj bio da to bude utrka humanitarnog karaktera i da postane tradicionalnom”, rekao je Habijan.

Anica Sitar, stručna suradnica u ZSUGV-u, istaknula je kako je sav prihod od kotizacije namijenjen liječenju Ivana Kišića te dodala: “Inicijatori Prve humanitarne utrke grada anđela su Damir Habijan, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća, i Josip Lacković, predsjednik Atletskog kluba Varaždin. Ovo je prva takva utrka, a postat će tradicionalna i svake ćemo godine prikupljena sredstva donirati nekome drugome tko je u potrebi”.

Uz zahvalu Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina te Josipu Lackoviću na trudu i vremenu koje je uložio kako bi se sve uspješno organiziralo, Habijan je istaknuo i posebnost Prve utrke grada anđela.

– Ono što je specifično za ovu utrku jest da će uglavnom ići kroz malo širi prsten centra grada te po bedemima Starog grada.

O tehničkim je detaljima govorio Josip Lacković koji je istaknuo da će se prijave obavljati putem interneta, preko stranice https://www.stotinka.hr na kojoj će biti objavljen kompletan raspis utrke sa svim potrebnim podacima.

– Kotizacija, koja je ujedno donacija, iznosi 50,00 kuna, a ako netko želi može uplatiti i više. Zagrebačka je banka u tu svrhu otvorila poseban žiro račun za Ivana Kišića, IBAN: HR6223600001502617718 i sve će uplate biti transparentne i dnevno će se ažurirati. Nadamo se da će Ivanu ta sredstva itekako dobro doći za što kvalitetnije liječenje. – kazao je Lacković.

Start utrke bit će 12. listopada u 10:00 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu, a dužina staze bit će oko 4,8 kilometara.

– Ruta će nas od Kapucinskog trga voditi do Korza, prema zgradi policije u Ulici Augusta Cesarca pa dalje prema Željezničkom kolodvoru. Dolaskom do Studentskog centra skrenut ćemo lijevo u Ulicu kralja Petra Krešimira IV., iz koje ćemo skrenuti u Preradovićevu pa Kukuljevićevu ulicu i prema stadionu „Sloboda“. Nastavit ćemo prema Vatrogasnom domu, proći pored Gradske tržnice i doći do Stančićevog trga. Nakon dionice po bedemima Starog grada, trkači će nastaviti Uršulinskom ulicom prema Ulici Ankice Opolski, a cilj će, kao i start, biti na Kapucinskom trgu”, objasnio je Lacković te dodao: “Rezultat će biti mjeren, ali ovo nije olimpijada pa da nam rezultat bude na prvom mjestu – najvažnije je da sudjelovanjem pomognemo našem Ivanu”.
Valja napomenuti da u utrci bez problema mogu sudjelovati i osobe s invaliditetom koje neće prolaziti dionicom oko Starog grada.

Svi sudionici utrke, odnosno građani koji će donirati sredstva za pomoć Ivanu Kišiću, kao nagradu će dobiti simboličnu jedinstvenu medalju u obliku anđela.

„Pozivamo sve ljude dobroga srca, da se uključe u ovu hvalevrijednu akciju, da ne zaborave da je dobro činiti dobro, pomagati onima kojima je to potrebno”, poručio je Lacković.

Prijave

Raspis

 

Nema postova za prikaz