JOŠ JEDNOM ISTROM

Istria 100 by UTMB objavila datum utrke za 2024!

Nakon iznimno uspješnog izdanja u travnju 2023., uzbudljiva trail avantura u Istri nastavlja se, a održat će se od 4. do 7. travnja. 2024.

 

“Sa zadovoljstvom objavljujemo datum za našu najjaču međunarodnu trail utrku u Hrvatskoj – Istria 100 by UTMB! Jedan od najprestižnijih događaja na trail trkačkoj sceni obilježio je svoje deseto izdanje 2023. godine s više od 2 tisuće trkača iz cijelog svijeta, što je povećanje od 25% u odnosu na prošlu godinu. Na utrci su sudjlelovali natjecatelji iz 66 zemalja, a ponosno ističemo da je od udio žena na utrci narastao na  30%. Istria 100 by UTMB je mjesto gdje se stvaraju prijateljstva, ruše granice i dijele neprocjenjivi trenuci. Za 2024. godinu očekujemo još veći interes trkača iz cijelog svijeta!” – izjavio je Marko Gregurić, suorganizator utrke.

Ova utrka nudi zadivljujuće poglede na netaknutu prirodu, gdje će trkači testirati svoju izdržljivost, snagu i mentalnu odlučnost. Bit će pet utrka koje će pokriti udaljenosti od 168 km, 110 km, 69 km, 42 km i 21 km, a svaka će trkačima pružiti doživljaj divlje istarske prirode i bogate povijesti ove regije. Ovisno o odabranoj duljini rute, trkači će započeti iz Labina (168 km), Buzeta (110 i 69 km), Motovuna (42 km) i Grožnjana (21 km). Trkače očekuje putovanje kroz najljepše dijelove Istre. Od početka do kraja, suočit će se s tehničkim terenima, prolaziti će kroz stare srednjovjekovne gradove, duboke šume i blatne doline, i tijekom utrke uživati u prekrasnom pogledu koji se proteže sve do Jadranskog mora koje će ponovno vidjeti u Umagu.

Istra kao regija istaknuta je turistička destinacija koja privlači posjetitelje od ranog proljeća do prvih dana zime. Događaji poput Istria 100 by UTMB dodatno podržavaju turističku strategiju regije kako bi promovirali lokaciju i povećali broj aktivnih turista koji dolaze u Istru bez obzira na sezonu.

Naša tradicionalno najjača međunarodna ultra trail utrka u Istri je dio UTMB® World Series trail platforme. Cilj World Series trail platforme je omogućiti trkačima ekskluzivan pristup vrhunskom trail sportu i završnici utrka svjetske serije UTMB® Mont-Blanc. UTMB® World Series čini 36 međunarodnih trail utrka, a Istria 100 by UTMB® je ponosna što je dio ovog odabranog društva i prva utrka u povijesti ciklusa utrka World Series.

Za više informacija o utrci, posjetite službenu internetsku stranicu Istria100 by UTMB https://istria.utmb.world/

Foto: shutterstock.eu
PR tekst

Nema postova za prikaz