TEŠKA UTRKA PO TEŠKOM VREMENU

Ivica Mucak pobjednik Jurjevskog polumaratona 2013.

U nedjelju 21. travnja 2013. održan jetradicionalni Jurjevski polumaraton – Memorijal Branka Vrančića i Leopolda Japca te utrka građana na 5 km povodom dana Općine Gornja Stubica.

Start obiju utrka je bio kod Gupčeve lipe kraj crkve sv. Jurja, dok je cilj bio kod spomenika Matije Gupca. Ovu vrlo zahtjevno trku popratilo je sunčano, ali i dosta teško vrijeme za trčanje, pa natjecateljima nije bilo nipošto lagano.

Na glavnoj utrci polumaratona nastupilo je gotovo 50 natjecatelja, a ukupnu pobjedu je odnio član domaćeg AK Rudolf Perešin Ivica Mucak koji je vodio utrku od početka do kraja. Na drugo mjesto se plasirao Hrvoje Zebić dok je treće mjesto zauzeo Ivan Čorba. U ženskoj konkurenciji pobjeda na polumaratonu je pripala Gabrijeli Šalković, ispred Beate Glinske i Jasmine Burek.

Na utrci građana od 5 km najbolji u muškoj konkurenciji bio je Mladen Bubanko, ispred domaćih trkača Emila Škudara i Josipa Kosca.U ženskoj konkurenciji pobijedila je Nives Zebić, ispred  Anamarije Poštek i Maje Vančine.

Za vrijeme glavnih utrka održale su se i dječje utrke od 1. do 8. razreda osnovne škole ispred spomenika Matije Gupca.

 

Rezultati

Slike s utrke

 

Autor: AK Rudolf Perešin

Nema postova za prikaz