TRČIMO ZAJEDNO

JAČI OD KORONE! Virtualna liga powered by Intersport – upute za trkače

Startni broj stiže na mail

U nastavku pročitajte odgovore na pitanja koja smo skupili u pripremi virtualne lige.

 

Trčanje

Moram li trčati svaki vikend?

Ne moraš. Liga se sastoji od pet kola, održava se svaki vikend (subota/nedjelja) u mjesecu svibnju. Uvjet za dobivanje finišerske medalje lige je istrčano barem jedno kolo. Ali – smisao je da ostanemo aktivni da trčimo što je moguće više kola, a najbolje svih pet.

 

Je li svejedno trčim li u subotu ili nedjelju?

Svejedno je. Od subote u 00:01 do nedjelje u 23:59.

 

Gdje mogu trčati, treba li negdje doći?

Možeš trčati gdje ti najviše odgovara. Ovo je virtualna utrka i ne okupljamo se na jednom mjestu. No na snazi su i dalje mjere prevencije širenja koronavirusa, pa izaberi neko mjesto gdje nije gužva i poštuj sve odluke stožera.

 

Moram li uvijek trčati istu dužinu?

Ne moraš. Neki će trčati najkraću dionicu od 5 km, a među prijavljenima ima i maratonaca pa će vjerojatno pasti i pokoji maraton. Trkači si sami određuju distance i tempo u kojima će ih prijeći. Čak je i preporučljivo da to budu različite dužine svaki vikend, tako će ti biti zabavnije.

 

Ja ne mogu istrčati 5 km, smijem li hodati?

Ovo je prije svega rekreativna liga na koju su se prijavili pretežno “obični” trkači. Među njima ima i puno djece i onih koji nikad nisu bili na pravoj utrci. Svako kretanje nanoge je dozvoljeno – možeš trčati, hodati ili kombinirati hod i trčanje. No svakako pokušaj prijeći barem najkraću zadanu dionicu – 5 km. Umjerenim hodom to ćeš uspjeti za oko sat vremena.

 

Kako da mjerim udaljenost i vrijeme?

Uređajem koji imaš. To može biti sportski sat ili mobitel s nekom sportskom aplikacijom (Strava, Endomondo, Sports Tracker…).

 

Moram li baš koristiti sat ili mobilnu aplikaciju?

To bi bilo odlično. Sat ili mobitel s aplikacijom pomoći će ti u određivanju udaljenosti i vremena koje ti je trebalo. No ako nemaš ni mobitel s aplikacijom niti sportski sati, možeš u prijavi rezultata napisati utrošeno vrijeme i procjenu prijeđene distance. No svakako je preporučljivo da imaš što točniju informaciju, a to će ti pružiti mobitel s aplikacijom ili sportski sat.

 

Idem stvarno sporo, neugodno mi je biti na zadnjem mjestu

Nije važno koliko brzo ili sporo završiš, važno je da završiš. Na ovoj ligi nema zadnjeg mjesta, liga nema natjecateljski karakter, svi istrče/prehodaju koliko mogu.

 

Moram li nositi startni broj?

Ne. Startni broj je tu da se možeš pohvaliti na društvenim mrežama, a moraš ga znati prilikom prijave rezultata. No ako želiš dočarati ugođaj prave utrke, isprintaj ga i nosi (ovo će se najviše svidjeti klincima). 🙂

 

Moje dijete ne može prijeći distancu od 5 km, smijemo li prijaviti manje?

Najkraća distanca za odrasle je 5 km. Svatko relativno zdrav je može prijeći za oko sat vremena. No, na utrci će sudjelovati i puno djece. Molimo roditelje da sami procijene koliko je za njihovu djecu primjereno. Ne mora to biti 5 km, može i puno manje, bitno je da budu aktivni i imaju obvezu aktivnosti nakon koje će slijediti medalja kao nagrada.

 

Nakon trčanja

Gdje je virtualno druženje nakon utrke?

Virtualno se družimo na Facebook grupi “TRČIMO! – 3sporta.com”. Pridruži se grupi ako još nisi > PRIDRUŽI SE

 

Ne znam svoj startni broj, gdje da ga pronađem?

OVDJE je lista svih sudionika, upiši svoje prezime i pronađi broj (BIB).

 

Kako se prijavljuje rezultat?

Prije svakog kola, na mail ćeš dobiti link za prijavu rezultata. Provjeri “neželjenu poštu” ako ne dobiješ mail s linkom za prijavu rezultata do kraja petka.

Za prijavu rezultata trebat će ti:

  • mail adresa
  • startni broj
  • ime i prezime
  • tajna riječ (upisana prilikom prijave)
  • godina rođenja
  • klub ili udruga
  • istrčana dionica
  • vrijeme trčanja
  • link na aktivnost iz aplikacije (nije obavezno).

Obrazac ispunjavaj pažljivo i provjeri je li sve ispravno popunjeno prije slanja. Tako ćeš pomoći nama i sebi i sve će proći bez problema. 🙂

 

Ima nas više u obitelji, kako prijaviti rezultate?

Svaki trkač sudjeluje individualno na ligi, pa tako za svakog treba obaviti prijavu posebno. Nije važno ako svi imate isto vrijeme i prešli ste jednaku udaljenost, svaki rezultat treba upisati pojedinačno. Jednostvano nakon upisa prvog rezultata, ponovo pokrenete link za prijavu rezultata.

 

Kada najkasnije trebam prijaviti rezultat?

Najbolje ga prijavi odmah nakon aktivnosti. Zadnji rok je ponedjeljak u 12:00 nakon čega ćemo generirati ciljnu listu i prijava rezultata više neće biti moguća.

 

Kako će izgledati ti rezultati kad ne trčimo svi istu distancu?

Rezultati će biti sortirani prema startnom broju.

 

Kada će biti objavljeni rezultati?

Nakon obrade, pretpostavljamo da će to biti u utorak nakon svakog kola, a možda bude i ranije, teško je procijeniti koliko će vremena trebati za taj posao.

 

Moram li imati zapis aktivnosti sa sportskog uređaja/aplikacije kao dokaz?

Ne.

 

Gdje šaljemo fotografije nakon utrke?

Jedan od najvažnijih elemenata ove lige su – fotografije. Želimo pokazati ljude koji su aktivni i koji trče, pa nam pošaljite svoje fotografije nakon svakog kola lige. Može to biti selfi ili fotka u akciji, nije važno.

Fotografije pošaljite najkasnije do ponedjeljka nakon lige u 8:00 na mail: jaciodkorone@gmail.com

 

Kad se objavljuju foto albumi utrke i gdje?

U ponedjeljak ćemo obraditi fotografije i objaviti ih na Facebook stranici 3sporta.com. Svojim slanjem pristajete da ih objavimo. Ako ne želite da objavimo fotografije na kojima su djeca, molimo vas da ih ne šaljete.

 

Kako provjeravate da netko ne vara?

Nikako. Ako netko odluči varati, vara sebe, a ne druge. Ne možemo ni na koji način spriječiti da netko biciklom “istrči” svjetski maratonski rekord i to prijavi kao svoj rezultat. Zbog toga liga i nema natjecateljski karakter i rezultati se prikazuju sortirano prema startnom broju.

 

Tko sudjeluje u tomboli, kako to funkcionira?

Tombolu koju su osigurali sponzori izvlačimo poslije svakog kola, u srijedu. U virtualni bubanj ulaze samo trkačice i trkači koji su trčali to kolo. Znači, moraš trčati u subotu/nedjelju da bi u srijedu sudjelovao/sudjelovala u tomboli. Izuzetak su samo ljudi koji su već nešto osvojili u prethodnom izvlačenju, tj. svatko može osvojiti najviše jedan poklon.

 

Ostala pitanja

Naručili smo majice, kada će stići?

Majice su naručene od dobavljača, vjerujemo da ćemo ih početi slati u tjednu nakon 10. 5.

 

Kad ćemo dobiti finišerske medalje?

Čim stignu iz proizvodnje. Nadamo se da će to biti prije kraja lige i da će se svi moći na zadnjem kolu pofotkati s medaljom, ali nismo u to 100% sigurni. Problemi s proizvodnjom i dostavom su se uglavnom razriješili, ali još uvijek svijet ne funkcionira kao prije. No medalje su naručene i počela je izrada, može se samo raditi o isporuci nekoliko dana prije ili nekoliko dana nakon završetka lige.

 

Ako poslije ovog imaš još neko pitanje, pošalji ga na jaciodkorone@gmail.com i mi ćemo odgovoriti brzo i precizno. 🙂

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz