PO GREGORIJANSKOM KALENDARU

Jedan sat u šumi

Utrka s drugačijim predznakom održana je jučer u dravskoj šumi u Varaždinu. Za razliku od svih drugih utrka gdje se trči do cilja, na ovoj ga nije bilo. Trčala se Utrka na 1 sat u kojoj je cilj na onom mjestu gdje se trkač zatekne nakon isteka jednog sata.

20 natjecatelja i 3 natjecateljice trčali su jedan sat po šumskim puteljcima radeći krugove od 1.400 m. Staza se uglavnom ravna s jednim umjerenim hupserom. Za razliku od prijašnjih godina kada se trčao krug između dva mosta staza je sada bila puno prihvatljivija – meke staze, hladovina…  Utrku je organizirao Triatlon klub 042 Varaždin u sklopu svoje Ultra lige Drava koja se održava već petu godinu.

Što se pobjednika u muškoj konkurenciji tiče, na ovoj je ligi gotovo pa monotono. “Gazda” ove lige je Ivan Čorba koji je i na ovoj utrci uvjerljivo pobijedio s 15.4 km ispred Franje Korošica (14.2 km) i Maria Pongračića (14.1 km). Lijepi su ovo rezultati kad se uzme u obzir da se trčalo po pravoj kros stazi.

Kod žena su tri natjecateljice podijelile prva tri mjesta. Najdužu dionicu je otrčala Martina Bezek (12.8 km), iza nje su bile Karla Čović s 10.8 km i Gordana Vrček s 10.1 km.

Na kraju utrke trkači su se počastili izvrsnom domaćom gibanicom koja je odlično sjela nakon “mesnog” obroka mušica za vrijeme utrke.

Ultra liga Drava se nastavlja za dva tjedna utrkom na kronometar.

Rezultati Utrke na 1 sat

Ukupni rezultati lige

Više o ligi na: www.tk042.hrAutor: Zvonimir Mikašek

Nema postova za prikaz