SVAKI VIKEND RADNI

JESENSKE UTRKE – naši prijedlozi

Jesen kao godišnje doba nam uvijek donosi obilje, a ništa drugačije nije u trkačkom svijetu. Pregršt utrka ove jeseni kuca na vrata, a na vama je da odaberete najzanimljiviju i da trčite.

 

GRAWE noćni maraton, Zagreb
Ove subote, 27. 8. 2016., održat će se treći GRAWE noćni maraton na jezeru Bundek uz slogan ”Do mjeseca i natrag”. Organizator utrke je Atletski klub Sljeme, a početak događaja je od 18:45 sati. Pregršt prijavljenih (preko 1000) okušat će se u pet disciplina: Desetinka (4219, 5 m), 1/4 maraton (10 549 m), 1/2 maraton (21 097 m), 3/4 maraton (31 647 m) te maraton (42 195 m). Trkače očekuju bogati startni paketi i nagrade, a za glazbu će se pobrinuti grupa Cry Babies. Novost je virtualna utrka koja se može istrčati bilo gdje na svijetu preko Endomondo izazova. Noćni maraton je centralni događaj GRAWE kampanje #PoKRENI koja traje cijelu godinu, a kojom se ljude nastoji motivirati na aktivniji život.

Više informacija…

 

Krapinski ringišpil
U Krapini se 3. rujna 2016. održava treći Krapinski ringišpil. Organizator je Trkački klub Maraton Krapina, a start utrke je u 13 sati. Krapinski ringišpil je kružna utrka koja se sastoji od pet kategorija: Dječja utrka (100 m), 1 krug (2.5 km), 2 kruga (5 km), 4 kruga (10 km) i 8 krugova (20 km). Sve kategorije startaju u isto vrijeme. Prijave na utrku i uplate kotizacija moguće su do 25. 8. 2016., stoga požurite, a broj trkača ograničen je na 300.

Više informacija…

 

Međunarodna utrka Kutina – Voloder
Ove godine 11. rujna održava se 16. međunarodna utrka Kutina – Voloder ‘Voloderska jesen Franjo Mihalić’. Utrka se održava u sklopu manifestacije ‘Voloderska jesen’, a posveta je našem maratoncu Franji Mihaliću koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1956. godine u Australiji. Organizator je Atletska Udruga ‘Moslavina u pokretu’. Start utrke je u 10 sati iz Kutine, a cilj je u Voloderu. Dužina staze je 15 km, a organizator je pripremio nagrade za najuspješnije. Prijave su otvorene do 9. rujna.

Više informacija…

Photo: 3sporta.com

Varaždinski polumaraton
Jedan od najpoznatijih polumaratona održava se 18. rujna 2016. u Varaždinu: 22. Brooks Varaždinski polumaraton. Organizator je Trkački klub Marathon 95, a osim polumaratona (21. 1 km), trči se i utrka na 5 km. Start obje kategorije je u 10 sati, a prijave su moguće sve do 18. rujna. Od svake se uplaćene startnine odvaja 10 kuna za Centar za obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju ”Tomislav Špoljar Varaždin”, a čiji će učenici izraditi unikatne medalje za sudionike. Novost je da će natjecatelji ove godine trčati novom stazom, a najbolje trkače očekuju nagrade.

Više informacija…

 

Baranjski polumaraton
Ove godine, 24. rujna, održava se 1. Baranjski polumaraton. Utrka prolazi kroz park prirode Kopački rit, a organizator je Atletski klub CroRun. Osim polumaratona, trčat će se utrka na 6 km te štafeta u dužini 6 km (4 x 1.5 km). Događaj započinje u 10 sati, a start polumaratona predviđen je u 12 sati u blizini dvorca Tikveš unutar parka prirode Kopački rit. Prijave za utrke su moguće do 17. rujna, a organizator je pripremio nagrade za najuspješnije.

Više informacija…

 

Valamar trail
Listopad otvara treći Valamar trail koji će se održati u Rapcu. Organizatori su sportsko rekreativni klub Alba, tvrtka Sportbox d.o.o. i Valamar Riviera d.d. Događaj počinje 1. listopada u 8 sati, a se sastoji od pet trail kategorija: ULTRA Trail (71. 3 km), ADVANCED Trail (54 km), MARATHON Trail (43. 1 km), SEMI Trail (23. 1 km) i MINI Trail (13. 5 km). Start i cilj svih utrka je u Rapcu ispred hotela Valamar Sanfior. Prijave su moguće do 15. rujna, a maksimalni broj natjecatelja je 300, osim za kategorije Semi i Mini Trail za koje ne postoji ograničenje. Za sigurnost natjecatelja brinut će Hrvatska Gorska Služba Spašavanja.

Više informacija…

received_10154010767839585

 

Zagrebački maraton
Najpoznatiji maraton u Hrvatskoj, Zagrebački maraton, održava se 9. listopada 2016. godine u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza, a ove godine slavi 25 godina postojanja. Osim maratona (42 195 m), trčat će se polumaraton (21 097 m) i utrka građana (5000 m). Start i cilj utrke je na Trgu bana Josipa Jelačića, a događaj počinje u 10 sati. Prijave su moguće do 2. listopada.
Više informacija…

 

07siŠibenska desetka
Na rođendan Dražena Petrovića, 22. listopada, održat će se prva Šibenska desetka u organizaciji Atletskog kluba Šibenik. Osim utrke na 10 km, kao posebno sjećanje održat će se i utrka ‘Draženova četvorka’ na 4 km. Dražen je četvorku nosio na dresu Šibenke i na dresu reprezentacije. Start za obje utrke je na Šibenskoj rivi, neposredno uz Draženov spomenik, a cijeli događaj započinje u 9:30 sati. Predviđene su i utrke za djecu. Prijave su otvorene do 10. listopada, a najbrže očekuju nagrade.
Više informacija…

 

Zagrebački noćni cener
Društvo športske rekreacije ‘Aktivan život’ u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba organizira noćnu utrku, 5. Zagrebački noćni cener, a povodom obilježavanja ”Mjeseca borbe protiv ovisnosti”. Utrka će se održati 6. studenog 2016. u 19 sati. Dužina staze je 10 km, a ove godine će se trčati po promijenjenoj trasi u odnosu na prethodne godine. Start i cilj su u parku Zrinjevac. Cestovni i tramvajski promet će biti u potpunosti zaustavljen od starta do 20:15 sati. Prijave su bile otvorene od 22. kolovoza, no već 23. kolovoza su automatski zatvorene jer je zaprimljeno planiranih 1900 prijava u manje od 44 sata.
Više informacija…

 

Ljubljanski maraton
U Sloveniji će se 30. listopada 2016. godine održati jedan od najpopularnijih maratona u ovom dijelu Europe: 21. Volkswagen Ljubljana marathon. Organizatori su Mestna občina Ljubljana i Timing Ljubljana. Prijave su otvorene do 30. rujna, a osim maratona (42 km) trči se polumaraton (21 km), utrka od 10 km, a kraća utrka od 200 m predviđena je za djecu. Postoje i kategorije ‘Handbike’ te ‘Inline’. Start je na Slovenskoj cesti, a cilj utrke je na Kongresnom trgu.
Više informacija…

 

Ovo je bio izbor od 10 utrka koje možemo preporučiti. Jesen je prebogata utrkama, a sve ih možete pronaći u našoj PLANIRKI.

 

Autor: 3sporta/Valentina Đureković

Nema postova za prikaz