SERBUS DRAGI ZABREG MOJ

Još samo ovaj tjedan prijave na Zagrebački maraton i prateće utrke

Tradicionalno središnji događaj hrvatskog dugoprugaškog trčanja, Zagrebački maraton, došao je do 27. izdanja. Već sada je broj prijavljenih, njih gotovo 4.000, premašio očekivanja organizatora, a još nas dijeli tjedan dana od zatvaranja prijava. Utrka se održava u nedjelju 14. 10. 2018. sa startom i ciljem na Trgu bana Jelačića.

 

Svi zainteresirani mogu se još do 1. 10. 2018. prijaviti na jednu od utrka 27. Zagrebačkog maratona:  5 km, 21.1 km, 42.2 km.

Svi trkači i trkačice koji završe bilo koju utrku dobit će finišersku medalju specijalno dizajniranu za ovu prigodu na čijoj se poleđini nalaze znamenitosti grada Zagreba. Ovogodišnja medalja ima kao centralni motiv Zagrebačku katedralu, uz stihove Tonija Leskovara “Serbus dragi Zagreb moj”, a na naličju medalje je Kula Lotrščak uz prigodni tekstualni opis te je ujedno i centralni motiv vizualnog identiteta 27. Zagrebačkog maratona. Uz medalju sudionici će dobiti i startni paket sa kvalitetnom trkačkom Joma majicom s logom utrke te niz korisnih stvari za svakog trkača.

 

 

Ovaj će maraton obilježiti i rekordan broj sudionika iz cijelog svijeta, prijavljeni su trkači iz čak 50 zemalja. Staza Zagrebačkog maratona je brza i ravna, bez velikih i čestih zavoja koji razbijaju tempo trčanja, bez uspona, tako da je pogodna za postizanje osobnih rekorda i kao takva je prepoznata u maratonskoj populaciji.

Detalje oko prijava i satnice potražite na webu: https://www.zagreb-marathon.com/hr/.

Ovogodišnji Zagrebački maraton po prvi put dobiva direktan prijenos koji će biti na Sportskoj televiziji. Jedna od želja organizatora je da se u trčanje uključi i veći broj žena na će na utrci nastupiti naše najbolje maratonke, koje su i promotorice Zagrebačkog maratona.

 

 

Jedan veliki novitet 27. Zagrebačkog maratona je suradnja s Hrvatskom glazbenom mladeži, u sklopu koje je osmišljen glazbeni program na trasi maratona sa četiri mlada hrvatska benda koji će trkače i sugrađane zabavljati na dan utrke. Tako ćete na dan utrke na 4 punkta u gradu moći uživati u glazbi: HomeConflict, Antonio Perina, Nibru, Koordinatori.

Start utke 27. Zagrebačkog maratona označit će topnik Gričkog topa gospodin Alem Tutunđić,

Za sve koji se još nisu prijavili napominjemo da se prijave za sve utrke zatvaraju  1. 10. 2018. Više informacija o utrci, trasi, satnici i prijavama možete pronaći na https://www.zagreb-marathon.com/hr/.

PR članak

Nema postova za prikaz