BLISKI SUSRET S OČNJACIMA

Kad trčiš, čuvaj se oštrog – vlasnika!

Malo se koji trkač, pa i biciklist, može pohvaliti da za vrijeme treninga ili utrke nije imao bliski susret s agresivnim psom. U najmanju ruku, barem biste pri susretu sa psom zastali i, ne znajući procijeniti njegovo raspoloženje, proveli čitavu malu vječnost održavajući s njim natjecanje u zurenju. Ili biste u strahu od zaigranog psa, bježeći postigli svoj PB na nekih kilometar-dva, dok bi vam sat javljao predinfarktno stanje.

 

Ipak, ponekom sportašu ostvari se i ta najgora noćna mora pa završi izgrižen. Međutim, ono što se dogodilo u četvrtak, 3. siječnja u Oaklandu u Kaliforniji, neobičan je obrat događaja koji bi malo tko očekivao. Kako prenose strani mediji, trkačica koja je džogirala u lokalnom parku imala je bliski susret s agresivnim psom. Preplašena, reagirala je poprskavši ga paprenim sprejom za samoobranu. Nakon toga, vlasnica psa odlučila je neuspješan pseći napad kompenzirati sama.

Prema policijskom izvještaju za medije, vlasnica je trkačicu oborila na zemlju, izudarala ju i, kako pas nije stigao – ugrizla ju sama! Prema ugrizu na podlaktici, utvrđeno je da se očito radi o otisku ljudskih zubi.

Policija je u javnost pustila fotografiju ugriza karakterizirajući ga kao tešku ozljedu, te video s mobitela kojim je trkačica snimila napadačicu u odlasku s mjesta događaja. Tim je putem zatražena pomoć javnosti u identificiranju napadačice, što je ubrzo urodilo plodom.

Već u petak, identificirana je 19-godišnja djevojka iz Oaklanda, imenom Alma Cadwalader. Prema zatvorskoj evidenciji, uhićena je i pritvorena u zatvoru Santa Rita pod sumnjom za napad, nezakonito zadržavanje i pljačku odnosno oduzimanje spreja. Odvjetnik osumnjičene za medije je izjavio kako je njegova klijentica postupala u samoobrani.

Piše: Martina Maloča

- Marketing -

Nema postova za prikaz