PRVA SE PAMTI

Karlovački cener dobio IAAF Bronze Label – prva utrka u Hrvatskoj u kalendaru Svjetske atletske federacije

Najbrža cestovna atletska utrka u Hrvatskoj, popularni Karlovački cener, ovaj petak dobila je potvrdu svoje kvalitete iz Svjetske atletske federacije (IAAF/World Athletics) i tako postala prva utrka u Hrvatskoj s prestižnom oznakom “Bronze Label”.

 

Od svog prvog izdanja 2013. godine, Karlovački cener privlačio je najbolje domaće trkače, a formiranjem elitne utrke unazad četiri godine u Karlovac su počeli stizati (i pobjeđivati) vrhunski svjetski dugoprugaši. Uz stalan rast ukupnog broja trkača, koji u Karlovac dolaze ostvariti svoj osobni rekord ili jednostavno se zabaviti i uživati u izvrsnoj atmosferi, svake godine utrka je rasla i u organizacijskom smislu. Gotovo svake godine organizator je pripremao i uvodio novosti, proširivao program, osluškivao želje trkača…

Ovogodišnji, 7. Karlovački cener, bio je tako i službena kandidatura za dobivanje statusa IAAF Bronze Label, utrke uz poštivanje svih organizacijskih standarda propisanih od Svjetske atletske federacije. I sami smo bili svjedoci odlične utrke i kompletnog događaja, a najviše ocjene Karlovcu je udijelio i IAAF. Karlovački cener prva je, i zasada jedina cestovna utrka u Hrvatskoj u kalendaru Svjetske atletske federacije i u petak 12. lipnja 2020. svi ćemo biti dio atletskog spektakla na najvišoj svjetskoj razini na 8. Karlovačkom ceneru. U svijetu je trenutno 136 cestovnih utrka s IAAF Label statusom među kojima su i najveći svjetski „Majors“ maratoni.

– Odmah po završetku ovogodišnjeg Karlovačkog cenera dobili smo informaciju da smo ispunili i odradili sve traženo u skladu s IAAF pravilima te smo neslužbenu potvrdu dobili još u rujnu. Poslije toga samo smo čekali službenu objavu kalendara cestovnih utrka Svjetske atletske federacije, kako bi mogli sa svima podijeliti informaciju i krenuti s promocijom Karlovačkog cenera s IAAF Bronze Label statusom. Kako je IAAF mijenjao kompletan branding i usvojio novo ime World Athletics tako se i sama objava kalendara odužila više od dva mjeseca. No, nama je bitno da smo dobili potvrdu našeg rada, konstantnog usavršavanja i podizanja kvalitete organizacije. Od prvog dana postojao je jasan cilj i želja doći do ovog nivoa i imati IAAF Bronze Label utrku u Karlovcu. Svakako bih se zahvalio na velikoj podršci Gradu Karlovcu i svim subjektima iz Grada i Županije, Hrvatskom atletskom savezu, PU Karlovačkoj, svim našim suradnicima, partnerima i sponzorima te posebno svim trkačima koji su nastupali na Karlovačkom ceneru. Na nama je da opravdamo očekivanja i 8. Karlovački cener napravimo najboljim dosada. Uskoro ćemo u Karlovcu imati i press konferenciju gdje ćemo predstaviti IAAF Bronze Label Karlovački cener za 2020. kada ćemo i otvoriti prijave za utrku – izjavio je osnivač i organizator Karlovačkog cenera, Robert Franjković.

Kalendar label utrka

PR

Nema postova za prikaz