CRIKVENICA BEZ BURE

Kenijac James Emuria i naša Marija Vrajić pobjednici petog crikveničkog Adria Advent Maratona

Peti po redu Adria Advent Maraton okupio je u nedjelju brojne natjecatelje koji su trčali maraton, polumaraton ili utrku građana u dužini od 5 kilometara te više od 2.000 gledatelja koji su bodrili trkače i uživali u programu Advent u Crikvenici.

Maraton koji se već tradicionalno prve adventske nedjelje trči kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom Općinu Vinodolsku sa startom i ciljem u centru Crikvenice, najbrže su istrčali James Emuria iz kluba Benedek Team u vremenu 2:37:37, dok je u ženskom maratonu pobijedila naša proslavljena ultramaratonka Marija Vrajić Trošić iz AK Maksimir s vremenom 2:44:14 što je ujedno i novi rekord staze u ženskoj utrci te 4. najbolje vrijeme maratona u Hrvatskoj.

James Emuria ovim je ostvario pobjedu u svojem prvom nastupu na adventskom maratonu, dok je Mariji Vrajić ovo druga uzastopna pobjeda u dosadašnjih pet nastupa. Pobjednici utrke polumaratona bili su Justus Kipchirchir Kiprono (1.07:48) u muškoj te Gladys Jepkurui Biwott (1.23:01) u ženskoj konkurenciji dok su slavljenici u utrci građana bili Leon Pandža (0:16:45) i Nika Brodnik (0:20:49), a posebno priznanje dodijeljeno je i jednom od najstarijih trkača u Hrvatskoj, Josipu Bepu Nadeniću koji je sa svoje 82 godine uspješno istrčao utrku polumaratona. Ovogodišnji maraton održan je u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

”Iznimno smo zadovoljni interesom trkača, postignutim rezultatima, odličnom atmosferom cijelog događanja pa i vremenom koje nas je poslužilo. Ovo je najbolje organiziran Adria Advent Maraton do sada, što i priliči prvom jubileju, ponovno smo izazvali odlične kritike svih sudionika i posjetitelja što nas zasigurno inspirira da sljedeće godine napravimo dodatan iskorak u organizaciji ovog značajnog događaja za crikveničku rivijeru, ali i cijeli Kvarner. Isto tako, organizacija ovako velikog događanja važna je i za destinacijski menadžment čitave crikveničke rivijere što će imati i dugoročan pozitivan utjecaj na sve nas. Ovim putem zahvaljujem i svim sponzorima te čestitam pobjednicima utrka i svima onima koji su postigli individualne rekorde i pobjede”, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Rezultati

Autor: Promo

- Marketing -

Nema postova za prikaz