KIŠA NIJE SMETALA!

Kenijac Tarus i Marija Vrajić pobjednici crikveničkog Adria Advent Maratona

Četvrti po redu Adria Advent Maraton, jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu, okupio je u nedjelju oko 650 trkačica i trkača koji su trčali maraton, polumaraton ili utrku građana u dužini od 5 kilometara te više od 2000 gledatelja koji su bodrili trkače i uživali u programu Advent u Crikvenici.

Maraton kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom Općinu Vinodolsku sa startom i ciljem u centru Crikvenice, koju organiziraju agencija Via Mea Travel i hotelska kuća Jadran d.d. iz Crikvenice, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, najbrže su istrčali Stanley Tarus iz Kenije (2:26:22,0) te, u ženskoj konkurenciji, naša proslavljena ultramaratonka iz AK Maksimir, Marija Vrajić Trošić (2:55:09,6).

Finalni poredak trkača možete vidjeti na ovom linku: http://www.adria-marathon.com/lang3/rezultat.html.

Za velik interes trkača za Adria Advent Maraton najzaslužnija je činjenica da je to jedan od tri službena maratona u Hrvatskoj, a organiziran je prema IAAF standardima (International Association of Athletics Federations) te su rezultati maratona priznati od strane Hrvatskog atletskog saveza. Sa stručnog aspekta maratonu podršku pruža Meisterchip Gmbh iz Njemačke, tvrtka specijalizirana za mjerenja koja podršku pruža najpoznatijim svjetskim maratonima.

– Iznimno smo zadovoljni interesom trkača, postignutim rezultatima, odličnom atmosferom cijelog događanja pa i vremenom koje nas je poslužilo. Ovo je najbolje organiziran i najmasovniji Adria Advent Maraton do sada, imamo odlične kritike sudionika i to nas inspirira da sljedeće godine napravimo dodatan iskorak u organizaciji događaja. Ovim putem zahvaljujem svim sponzorima i čestitam pobjednicima utrka te svima onima koji su jučer postigli individualne rekorde i pobjede. – izjavila je Tatjana Maria Plašč, direktorica agencije Via Mea Travel.

– Ponosan sam što smo dobili priliku uključiti se u organizaciju ovako uspješnog događaja. Adria Advent Maraton je u Crikvenicu doveo nekoliko tisuća ljudi, Jadran je za ovaj vikend duboko u posezoni otvorio dva svoja hotela, a uz poslovni uspjeh ostvarena je i mnogo važnija dodana vrijednost nužna za destinacijski menadžment čitave crikveničke rivijere. Zbog svega toga, Jadran će i sljedećih godina čvrsto podupirati Adria Advent Maraton. – izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Autor: PR

Nema postova za prikaz