LORE OF TRČANJE

Knjiga Abeceda trčanja u prodaji!

Nedavno predstavljena knjiga „Abeceda trčanja“, autora Pavla Vlaheka i Ladislava Havaša od danas se može kupiti u Zagrebu u Run & Treku, prvoj hrvatskoj trgovini specijaliziranoj za trčanje, ili naručiti mailom.

 

Dugo očekivana knjiga iskusnog dvojca koji je prije deset godina već izdao knjigu “Cestovno trčanje”, predstavljena je u Svetom Martinu na Muri prije nekoliko dana. Iako se zove “abeceda”, knjiga na čak 330 stranica obrađuje sve važne trkačke teme – od toga kako početi trčati, o anatomiji ljudskog tijela i motorima koji nas pokreću, o bolestima i ozljedama, prehrani, seksu… pa sve do sustava treniranja i planova treninga za utrke od jedne milje do ultramaratona.

Sigurno je da će svaki trkač i trkačica u knjizi pronaći nešto novo i zanimljivo i rado joj se vraćati.

– “Trčanje osim brojki vezanih uz kilometre, sekunde, minute, sate pa čak i dane ima jednu puno važniju komponentu, a to je emocija. Emocija sreće, uzbuđenja tijekom i nakon trčanja. Emocija tuge nakon ozljede i lošeg iskustva na utrci ili treningu. Stilom pisanja pokušali smo tekstove učiniti zanimljivim i razumljivim, ponekad apsurdno šaljivim, a ponekad nasmrt ozbiljnim, bliskima različitosti karaktera čitatenja vezanih uz ovo podneblje. Da li smo uspjeli, prosudite sami. Ova knjiga je kao i svaka sljedeća utrka. Nepredvidiva. Uvijek kao da je prvi put. U tome je i draž” – ovime autori završavaju predgovor knjizi.

 

20160909-18_55_16-img_2750 20160909-18_41_32-img_2739

 

Nema postova za prikaz