FAMILY FRIENDLY

Kočevsko Outdoor Festival – Utrka koja vas vodi u najdivljije i najskrivenije kutke Slovenije

Kočevsko Outdoor Festival slovi kao najdivljiji trkački događaj u Sloveniji, koji će vas odvesti u srce tajanstvene šume Kočevskog. Prekrasne šumske staze, zelena priroda i prava avantura. Sve to možete doživjeti trčećim korakom na Kočevsko Outdoor Festivalu. Osim divljine, na manifestaciji vas čeka i bogat festivalski program te raznovrstan program za obitelji.

 

Kad biste morali pronaći neke od nadivljijih i najskrivenijih kutaka u Sloveniji, zasigurno biste ih potražili u Kočevskom. Prostrane šume koje su ujedno dom i brojnim divljim životinjama prekrivaju veliki dio Kočevskog. One skrivaju još mnoge neotkrivene bisere, prašume, prekrasne staze i predivnu prirodu, koja je zasigurno najljepša odjevena u neodoljivo zeleno ruho.

 

Trkače će posebno veseliti podatak da će više od 90 posto vremena provesti na livadskim i šumskim stazama, a manje od jedan posto na asfaltu.

 

Pet udaljenosti te posebno prilagođene staze za početnike

Tko će potrčati na Kočevsko Outdoor Festivalu od 31. svibnja do 2. lipnja, na raspolaganju će mu biti pet udaljenosti. Iskusnim trkačima željnima malo dužih izazova namijenjene su dužine od 30 i 60 kilometara.

Kraće staze od pet, deset i 15 kilometara osmišljene su za početnike u svijetu traila i trčanja općenito. Oni će moći potrčati laganim stazama s mnogo manje uspona, a i ciljni limiti su vrlo fleksibilni, pa se ove rute može i prehodati.

 Pet udaljenosti:

  • 5 km – Apres Outdoor Bambi Trail (70 m uspona)
  • 10 km – Ford Fox Trail (120 m uspona)
  • 15 km – Kočevsko Lynx Trail (400 m uspona)
  • 30 km – Salomon Wolf Trail (1000 m uspona) – Golden Trail National Series
  • 60 km – I feel Slovenia Bear Trail (2000 m uspona)

 

Utrka u parovima!

Utrka u parovima idealna je prilika za sve one koji se u avanturu otkrivanja šuma Kočevskoga žele upustiti u društvu – jer u dobrom društvu sve je lakše! Također, i u paru imate na raspolaganju svih pet udaljenosti.

 

Novost  – Staza od pet kilometara za djecu, mlade i obitelji

Ovogodišnja novost utrka je na 5 km, gdje smo uz klasične kategorije pripremili i kategorije do 12, do 15 te do 18 godina, tako da su na utrku dobrodošli i djeca i mladi.

Uz to, postoji mogućnost grupne odnosno obiteljske prijave, tako da distancu u dužini pet kilometara u hodačko-trkačkom tempu možete odraditi kao kompletna obitelj.

 

Cijeli vikend »obojan« je festivalskim događanjima

Središnje odgađanje na Kočevsko Outdoor Festivalu zaigurno je trail utrka koja će se odvijati u subotu, 1. lipnja 2024. No organizatori obećaju da događaja neće nedostajati ni ostatak vikenda, kao što je primjereno pravom festivalu: sportske aktivnosti, zelena priroda, jezero Kočevsko, pivo i koncerti…

Što više godi nakon trčanja od hladnog piva?! Tako da će se na manifestaciji predstaviti razne craft pivovare, koje će se pobrinuti da ne budete žedni. Osim toga, u ponudi će biti hamburgeri i druge lokalne kulinarske delicije. Tako da, bez brige, ni gladni nećete ostati!

Navečer ćete na mjestu događanja uživati u koncertima koji uvijek privuku velik broj trkača i njihovih pratnji.

Foto Simon Zupan

Ugodno događanje za obitelj

Ovaj festival također želimo graditi kao obiteljsko događanje. Tako će za vrijeme utrke biti organizirano besplatno čuvanje djece. Naravno, bit će tu i dječja trka, a pripremamo i bogat animacijski program za djecu i cijelu obitelj koji će se održavati od petka 31. svibnja do nedjelje 2. lipnja.

Foto Simon Zupan

Tako da će u petak djeca moći poslušati zanimljiva predavanja na temu šume i divljih životinja, u subotu će trčati, veslati na supovima ili plivati ​​u Kočevskom jezeru, a u nedjelju se mogu uputiti na vođene ture praćenja divljih životinja.

 

Mjesta za kampiranje i podizanje šatora

Kako i priliči pravom festivalu, tik uz prostor za događanja nalazi se i prostor za podići šatore te kamp. Lokacija događaja postavljena je uz Kočevsko jezero, što je uz pivo odlična opcija za rashlađivanje nakon trčanja. Odmah pored nalazi se i Camp Jezero, gdje nude prostor za kampere i prikolice, šatore te pet glamping kućica. Naravno, prenoćište možete pronaći i u drugim mjestima u Kočevju i okolici.

 

Što se još čeka?! 🙂

Pridružite se više od 500 prijavljenih iz 20 zemalja i doživite pravu divljinu kočevskih šuma.

Za čitatelje 3sporta.com pripremili smo kod za popust od 10 % koji vrijedi za prvih 20 prijava. Zato brzo na stranicu Kočevsko Outdoor i prijavi se!

Kod za 10 % popusta: KOF-3SPORTA

promo

Nema postova za prikaz