NA FRKANOVSKIM BREGIMA 162 TRKAČA

Kros utrka Frkanovec – srce gornjeg Međimurja

U subotu 10. svibnja održana je po prvi puta Kros-utrka „Frkanovec – srce gornjeg Međimurja“ u organizaciji Udruge „Frkanovčani“ te uz podršku Atletskog kluba „Međimurje“ i uz osiguranje DVD-aLopatinca.

Različita podloga (asfalt, makadam, zemlja), dvije dužine staze (8,2 km i 4,7 km) te prelijepe livade i šume privukle su ukupno 162 trkača, što pravih sportaša, a što rekreativaca. Sudjelovale su ekipe i pojedinci iz Ivanca, Varaždina, Novog Marofa, Zagreba, Slovenije, brojnih međimurskih mjesta te mnogobrojne udruge.

Udruga „Frkanovčani“ je na ovaj način ostvarila svoj cilj predstavivši svoje naselje i svoje aktivnosti. Pored toga su ostvareni i zavidni sportski rezultati.

Na stazi od 4,7 km najbolje vrijeme od 20 minuta i 13 sekundi postigao je Tomislav Tomašić iz Pleškovca, drugo mjesto osvojio je sa 20:21 David Verli iz Cirkovljana, dok je treći u ovoj utrci stigao u vremenu 20:32 Tadej Pajtler iz Svetog Urbana. Na istoj duljini u konkurenciji žena prvo vrijeme od 24:10 je ostvarila Lucija Horvat iz Malog Mihaljevca, druga je  u vremenu 24:20 na cilj stigla Danijela Krobot iz Preloga, a na treće Tina Tkalec iz Savske Vesi sa 25:38.

Na dužoj i nešto zahtjevnijoj stazi od 8,2 km najbolje vrijeme sa 32:16 je postigao Hrvoje Barić iz Čakovca, drugi je bio Marijan Huzjak iz Novog Sela Rok sa 33:00,  a treći u vremenu 35:30 Miroslav Hainž iz Varaždina. U konkurenciji žena stazu od 8,2 km najbrže je pretrčala u vremenu 41:15 Ana Pavčec-Kregar iz Strahoninca, drugo vrijeme od 41:55 je postigla Majda Horvat iz Čakovca, a na treće mjesto s rezultatom 42:45 plasirala se Lea Oletić iz Hlapićine. Medalje su se u obje utrke dijelile u nekoliko kategorija, a sva postignuta vremena po kategorijama i poredak trkača mogu se pronaći na web-stranicamaUdruge “Frkanovčani“  www.frkanovcani.hr

Da bi sve bilo po propisima, pobrinuli su se atletski suci Zbora atletskih sudaca Međimurja te tehnička podrška AK-a „Međimurja“. Organizatori, članovi Udruge Frkanovčani, također zaslužuju odličnu ocjenu jer su osim odlično odabrane i označene staze za najbolje osigurali medalje, a svi sudionici dobili su majice te su mogli pojesti bograč. Najbolji dokaz svemu tomu bila su zadovoljna lica svih sudionika koji su nakon dobrih kritika organizatorima dali poticaj da se ova utrka održi i dogodine. 

Organizaciju utrke potpomogli su sponzori i pokrovitelji, Međimurska Županija te Općina Sveti Juraj na Bregu.

Rezultati Frkanovec 4,7 km.pdf

Rezultati Frkanovec 8,2 km.pdf

 


 


 

Autor: Mario Dobša // foto: Nina Dobša

Nema postova za prikaz