UZ MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE

Lapad Run – dubrovačka utrka uz more s plemenitim ciljem

Du Motion će se ove godine uključiti u obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke novom utrkom – Lapad Run koja će se trčati 24. listopada 2021. sa startom i ciljem u Uvali Lapad. Utrka čiji je cilj širenje svijesti o prevenciji ove opake bolesti nastala je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

 

“Ova naša zajednička akcija nastavak je brojnih aktivnosti koje Zavod provodi svake godine tijekom listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke. U pitanju je vodeća maligna bolest kod žena, od koje u našoj županiji godišnje oboli u prosjeku 80 žena. Otprilike četvrtina oboljenja nažalost završi smrtnim ishodom, iako je u preko 95% slučajeva ovaj rak izlječiv ako se otkrije na vrijeme. Zato su iznimno važni redoviti preventivni pregledi, čak i kad ne postoje nikakvi simptomi. Ova je utrka još jedan način kojim nastojimo doprijeti do građana i istaknuti važnost prevencije i ranog otkrivanja bolesti”,  izjavila je voditeljica Službe za promicanje zdravlja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ankica Džono Boban te pozvala Dubrovčane da se priključe utrci u što većem broju.

Ovisno o svojoj formi, trkači mogu birati između dvije dionice – 5 ili 10 kilometara i to na jednoj od najatraktivnijih dubrovačkih staza uz more. Prijave za utrku primaju se putem službene stranice Du Motiona, a broj trkača limitiran je na 200.

U skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa, svi trkači stariji od 14 godina moraju zadovoljiti barem jedan od uvjeta za sudjelovanje: posjedovanje valjane EU digitalne COVID potvrde, negativni PCR test ili brzi antigenski test, potvrdu o preboljenju COVID-19 bolesti ili potvrdu o cijepljenju (za treće zemlje).

 

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz