TRČANJE ZA PRAVU STVAR

Lapad Run privukao trkačice i trkače iz 11 zemalja

Brojni Dubrovčani, ali i gosti iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Estonije, Češke, Francuske, Omana, SAD-a, Ukrajine i Velike Britanije okupili su se u subotu u uvali Lapad. Povod je naravno Lapad Run, utrka kojom Du Motion i Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko neretvanske županije zajednički obilježavaju Mjesec borbe protiv raka dojke te kroz rekreaciju nastoje podignuti svijest o važnosti prevencije i ranog otkrivanja ove opake bolesti.

 

134 sudionika krenulo je sa starta u 9:30 na dionice od 5 i 10 kilometara, koje su, ovisno o vlastitim željama, istrčali ili prošetali.

Najbolje rezultate na desetkilometarskoj utrci ostvarili su Austrijanac Dieter Bemmerl u muškoj (38:33) i Francuskinja Chloé Monzie u ženskoj kategoriji (50:41), dok su utrku na pet kilometara najbrže istrčali Štěpán Vinkler iz Češke u muškoj (18:18) i Pločanka Nina Mijoč u ženskoj kategoriji (25:14).

“Sretni smo što se na ovoj utrci u prekrasnom ambijentu Lapada ponovo okupio velik broj naših sugrađana koji su rekreacijom odlučili podržati plemenitu akciju. Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko neretvanske županije se trudi kroz brojne aktivnosti kod ljudi osvijestiti važnost očuvanja zdravlja i nama je iznimno drago da i mi možemo malo doprinijeti tome kroz ovu sportsko-humanu priču,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Nakon Lapad Runa, Du Motion se okreće pripremama za svoj glavni događaj, globalno već nadaleko poznati dvodnevni festival trčanja Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik, koji će 29. i 30. travnja 2023. u grad podno Srđa dovesti trkače iz svih krajeva svijeta.

REZULTATI

- Marketing -

Nema postova za prikaz