S RUŽIČASTIM VRPCAMA

Lapad Run zove na trčanje ili šetnju s plemenitim ciljem

Du Motion se i ove godine utrkom Lapad Run uključuje u obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke. Cilj utrke, koja će startati u subotu 30. rujna u 9:30 u Uvali Lapad, širenje je svijesti o prevenciji ove opake bolesti i potrebi njenog ranog otkrivanja kroz redovite preventivne preglede.

 

– Iznimno smo sretni što se treću godinu zaredom, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, pridružujemo ovoj važnoj kampanji. Trčanje i općenito fizička aktivnost doprinose očuvanju našeg zdravlja i tjelesno i mentalno, stoga pozivamo naše sugrađanke i sugrađane da se odazovu na ovo sportsko druženje, učine nešto dobro za sebe i ujedno pošalju poruku podrške hrabrim ženama koje se bore s ovom bolešću, – izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Svi koji se odluče prijaviti na utrku mogu birati između dionica od 5 i 10 kilometara, kao i hoće li izabranu dionicu istrčati ili prohodati. Prijave se primaju putem službene stranice Du Motiona, a broj trkača limitiran je na 175.

Podsjetimo, rak dojke je najčešće dijagnosticirana maligna bolest kod žena, od koje u Hrvatskoj obolijeva svaka deseta žena. Najviše pogađa žene iznad 50 godina starosti, iako i mlađe žene mogu oboljeti od ovog sijela raka. Otprilike četvrtina slučajeva završi nažalost smrtnim ishodom, no mogućnost izlječenja je velika ako se otkrije u ranom stadiju. Upravo zato su preventivni pregledi od iznimnog značaja, a Lapad Run samo jedna od aktivnosti kojom se želi doprijeti do što većeg broja građana i osvjestiti potrebu prevencije.

- Marketing -

Nema postova za prikaz