LIGA NIJE LJIGA

Ligaško trčanje sve popularnije

Fenomen ligaškog trčanja u Hrvatskoj nije nikakva novost. Već više od dvadeset godina održavaju se redovito trkačke lige u Zagrebu i Varaždinu, a s prekidima i u mnogim drugim gradovima. No može se reći da tek sada neke od tih liga dobivaju na masovnosti kakvu zaslužuju.

Zagreb

Zagrebačka kros liga jedna je od najdugovječnijih – ovogodišnje izdanje je već 32.! Organizira je Atletski klub Maksimir (prije AK Veteran) i odvija se na savskom nasipu i u Maksimiru, a ima dugu i kratku stazu – za svakog ponešto. Mnogobrojne škole trčanja pravi su rasadnik budućih ligaških trkačica i trkača pa će sigurno u budućim godinama ova liga postati još popularnija.

Više informacija na stranicama organizatora.

 

Varaždin

Ovogodišnje 21. izdanje Brooks cross lige Drava započelo je prije nekoliko dana standardnim utrkama na 5.6 km, 2 km i utrkama za djecu na 400 i 800 m. Vrijedni organizatori iz TK Marathon 95 svake se godine potrude da organizacija protekne u najboljem redu, a njihov kvalitetan rad potrvđuje i sve više natjecatelja – nerijetka su koja kada im broj dosegne 100.

Informacije o Brooks cross ligi Drava.

 

Osijek

Osječka Liga “Zdravo trčanje” koju organizira istoimena udruga započela je prošle godine, a već se etablirala kao vodeće ligaško natjecanje u Slavoniji koje privlači i trkače iz udaljenih mjesta. Ove je godine već održano 7 kola, a utrke se trče uz rijeku Dravu sa startom na Promenadi ispred VK IKTUS. Budi se istok!

Više informacija o ovoj kros ligi pronađite na Facebook stranici organizatora.

 

Čakovec

Kros liga Globetka pomalo se razlikuje od ostalih jer se ne održava svaki tjedan. Ova liga iz kolo u kolo uspijeva privući sve veći broj natjecatelja iz sjeverozapadne Hrvatske. Trči se u gradskoj “šumi” Globetka na rubu grada Čakovca. Sljedeće kolo već je sutra, u utorak 16. travnja.

Više informacija

 

 

Split

U Splitu se već 23. godinu održava Marjanska liga koja se trči – na Marjanu. 🙂 Više informacija nađite na stranici Maraton kluba Marjan.

 

Ivanec

Za nekoliko dana počinje i liga u Ivancu.

 

Prelog

U ljetnim mjesecima, uz ugodni ambijent rijeke Drave i preloške marine, već šestu godinu zaredom možete trčati i u Prelogu.

Više informacija:

Raspis:
http://free-ck.t-com.hr/zpa2/Ljetna.Kros.Liga.Prelog-2013/LjetnaKrosLigaPrelog-Raspis_2013.pdf
 
Plakat:
http://free-ck.t-com.hr/zpa2/Ljetna.Kros.Liga.Prelog-2013/Plakat_2013_FINAL.jpg

 

 

Lige se povremeno održavaju i drugim hrvatskim mjestima, a organizatore treba potaknuti da budu strpljivi i uporni, upornost se na kraju isplati. Sve su ove lige počele s nekoliko natjecatelja, a neke od njih danas broje respektabilan broj natjecatelja.

Za kraj samo još ponovimo naslov – ligaško trčanje sve je popularnije! 🙂

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz