UZBUĐENJA U VRSARU

Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail – Vikend pun trail utrka i hrvatska outdoor konvencija

Istra je i ove zime u Vrsar ponovno privukla više od 250 zaljubljenika u outdoor sportove, iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije. Naime, proteklog je vikenda održano još jedno zimsko izdanje utrke Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail.

 

Ondje su trkači i trkačice uživali u prirodnim ljepotama Limskog kanala i zaleđa Vrsara. Trčalo se na stazama triju dužina, visina i težina – hardcore staza nazvana Sunny, soft trail varijanta pod imenom Urban, te rekreativna Fun&Run. Za najmlađe ljubitelje traila, djecu do 14 godina, organizirana je i Kids Trail Run utrka na kojoj je sudjelovalo 60-ero djece.

Pobjednik u utrci Sunny bio je Simon Strnad iz Slovenije koji je stazu dugu 30 kilometara uz 800 metara uspona, uspio istrčati za 2:53:54 sata. Fun&Run utrka iznosila je 10 kilometara sa 150 metara visinske razlike. U toj se kategoriji najboljim pokazao još jedan Slovenac, Mark Bogataj. Cilj za obje subotnje utrke bilo je turističko naselje Belvedere u kojem se održalo i proglašenje pobjednika.

U utrci Urban, na stazi dužine 14 kilometara s 220 metara visine, odnosno soft trail varijanti, pobjedu je odnio Matija Lices s najboljim vremenom od 01:00:49.

Uz pobjednike pojedinačnih utrka, proglašeni su i pobjednici cjelokupnog weekend eventa. Naime, cijeli se trail događaj bodovao etapno te su zbrojena vremena postignuta na utrkama Sunny i Urban. Tako je prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio Simon Strnad s najkraćim vremenom od 3:59:49, a u ženskoj Ines Jozić s vremenom od 4:31:14.

 

Konvencija o sportskom penjanju i alpinizmu

Istog se vikenda održala i druga po redu hrvatska outdoor konvencija čija je glavna tema bila sportsko penjanje i alpinizam. Sudionici su tom prilikom od mnogobrojnih regionalnih stručnjaka, među kojima je bila i članica prve Hrvatske ženske ekspedicije na Mount Everest Vedrana Simičević, mogli čuti različita iskustva i korisne savjete. Posebno zanimanje sudionika izazvao je okrugli stol na kojem se raspravljalo o penjanju u prirodi i u dvorani.

Glavni organizatori SD Trickeri sa suradnicima, svim su sudionicima pružili nezaboravan adrenalinski doživljaj, a već su započeli i s pripremama za novo izdanje ove popularne trail utrke koja iz godine u godinu privlači sve više zaljubljenika u outdoor.

 

PR
Foto: Samir Cerić Kovačević

- Marketing -

Nema postova za prikaz