Lisa Nemec sedma na Berlinskom maratonu, ispunila normu za OI!

Naša najbolja maratonka i višestruka državna rekorderka danas se vratila na maratonsku stazu, na jednom od najvećih svjetskih maratona, onom u Berlinu. Među elitnim natjecateljicama iz cijelog svijeta osvojila je izvrsno sedmo mjesto i potvrdila svoju svjetsku kvalitetu.

Lisa se cijelu godinu muči s ozljedom zbog koje je morala propustiti i Svjetsko prvenstvo u atletici u Pekingu. Upravo zbog te ozljede bilo je upitno koliko će danas moći ostvariti dobar rezultat i uspješno završiti utrku. Od samog starta utrke držala se u grupi između petog i devetog mjesta da bi na kraju završila na sedmom mjestu s vremenom 2:27:57 h.

Evo što je za 3sporta Lisa izjavila neposredno nakon utrke: – Jako sam zadovoljna s utrkom! Nakon problema koje sam imala poslije maratona u Bostonu, sretna sam da sam uspjela istrčati svoj drugi rezultat u karijeri 2:27:57 h. Zadnjih 7 kilometara bilo mi je teško za nogu, pa sam tu malo pala u tempu. Noga još uvijek nije 100%, ali puno je bolje, sve ide u dobrom smjeru. Vjerujem da ću ostvariti i bolje vrijeme u Riu, naravno ako budem zdrava. Lisa je ovim rezultatom ispunila i normu za Olimpijske igre, što je i najavila prije odlaska u Berlin.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je svjetska prvakinja u polumaratonu, 32-godišnja Gladys Cherono uz osobni rekord (2:19.25), a njezin je rezultat ujedno i najbolji u 2015. godini i samo 13 sekundi sporiji od rekorda berlinskog maratona. Druga je ciljem prošla Etiopljanka Aberu Kebede (2:20:48), a treća je bila njezina sunarodnjakinja Meseret Hailu (2:24:33).

Kenijac Eliud Kipchoge bio je glavni favorit za pobjedu u Berlinu, a do svoje prve pobjede ispod brandenburških vrata 30-godišnji kenijski trkač došao je uz osobni rekord (2:04:01). Drugi je ciljem prošao njegov sunarodnjak Eliud Kiptanui (2:05:22), dok je treći bio Etiopljanin Feyisa Lilesa (2:06:57).

Rezultati

Pogledajte veliki intervju koji je za 3sporta Lisa Nemec dala u proljeće ove godine u Dubrovniku. Govori o svojim počecima, osobnom životu i planovima za budućnost.

 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz