BRAVO KRALJICE!

Lisa Stublić dvanaesta u New Yorku!

Danas je održan ING New York City Marathon. Po vjetrovitom i hladnom vremenu nastupilo je više od 48.000 trkačica i trkača na maratonskoj utrci, ali sve nas je najviše svojim nastupom oduševila naša Lisa Stublić koja je utrku završila na 12. mjestu!

Nakon bijega “domaće” Etiopljanke Deba, Lisa Stublić se držala velike prateće grupe trkačica. Nakon otprilike 25. kilometra ta se grupa razbila, ali Lisa je stalno držala plasman između 10. i 12. mjesta. Trčala je u nevjerojatno stabilnom ritmu, oko 3:35 min/km i tako cijelo vrijeme do zadnjih kilometara.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Kenijka Priscah Jeptoo s vremenom 2:25:06 h, Buzunesh Deba morala se opet zadovoljiti drugim mjestom (2:25:56 h), a treća je bila povratnica na maratonsku stazu i dvostruka pobjednica ove utrke Latvijka Jelena Prokopcuka (2:27:47 h). Naša je Lisa ciljem prošla za 2:34:49 h.

Lisa Stublić ovim je nastupom na najvećoj trkačkoj sceni na svijetu, dokazala svoju kvalitetu i potvrdila svoje mjesto među najboljim maratonkama na svijetu.

 

Rezultati

 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz