SREĆONOŠA NA SLAVONSKOJ PLANINI

Lucky Trail Papuk donio osmijeh na 400 trkačkih lica

Provjereni recept za sreću koji se prije ljeta pokazao uspješnim na Trakošćanu, još je uspješnije zaključio ljeto i potvrdio da formula za sreću pali na prekrasnom Jankovcu. Konkretno, potvrdilo je to gotovo 400 sudionika. A ta formula je, naravno – Lucky Trail Papuk.

 

Tog 11. rujna put Papuka pohrlilo je 127 timova u iščekivanju još jedne “štafetne“ avanture koja njihovim trkačkim srcima čini veliko veselje. Okupili su se na prostranoj, romantičnoj livadi park-šume Jankovac i startali, pa kamo drugamo, nego odmah u šumu. Točnije, startao je po jedan trkač iz svakog tima i to na takozvanu Crvenu stazu koja je iznosila 5.3 kilometara i 243 metra uspona. Za to vrijeme, ostali su članovi njihovih timova navijali na jankovačkoj livadi i psihički se pripremali za svoj krug.

 

Tri staze po triput ili Mini Lucky Trail

U režiji portala 3sporta.com, a sve pod kapom pokreta “Hrvatska trči”, u koncept Lucky Traila ovaj je put uvedena i Mini trail staza za one koji tek upoznaju svijet traila. Tako, dok su na Velikoj utrci svi članovi tima morali istrčati sve tri staze – i crvenu i zelenu i plavu – te idući član nije mogao ući u sljedeći krug dok kolege prije nje(ga) nisu otrčali prethodni krug; članovi timova na Mini trailu svaki su trčali samo po jednu stazu.

Pa dok su se na dužinu Crvene pribrojili 4.5 kilometara (272 m D+) Zelene staze te 3.8 kilometara (161 m D+) Plave, svaki tim Lucky Mini Traila Papuk pretrčao je 13.6 kilometara. S druge strane, istu dužinu pretrčali su svaki član i članica pojedinačno, što je iznosilo 40.8 kilometara po timu.

– Želja nam je format timskog trčanja dovesti u što više predjela Hrvatske. Rodom sam Slavonac, a Jankovac mi je u dalekom sjećanju iz djetinjstva, pa je tako odluka pala da drugu Lucky Trail utrku održimo na Papuku. Dočekani smo raširenih ruku, za to prije svega zahvaljujem Alenu Jurencu, ravnatelju Parka prirode Papuk, koji nam je od prvog razgovora dao punu podršku. Drago mi je da smo na Papuk doveli mnogobrojne trkače i iz najudaljenijih krajeva Hrvatske i da su upoznali jedan predivan lokalitet kakav je Jankovac. Lucky Trail je prije svega rekreativna i turistička utrka, rezultati su za većinu u drugom planu, a najvažnije je druženje, odlična zabava i uživanje u prirodi. Sve smo to ostvarili u subotu i vjerujem da ćemo u godinama koje dolaze, a uz podršku Parka prirode, još kvalitetnije realizirati. Zahvaljujem i ministrici Nataši Tramišak, kao i timovima ministarstva, što su nas podržali trčanjem naše utrke. Najveću zahvalu upućujem partneru na projektu Siniši Marekoviću, kao i svim volonterima koji su na bilo koji način sudjelovali i žrtvovali svoje vrijeme za uspjeh ove utrke – rekao je direktor utrke Zvonimir Mikašek.

 

Blister Crew i Maratonjare najbrži

Kad je i posljednji član tima izašao s posljednje staze, utrka je za tim bila gotova. A to je bilo već nakon 1:22 sata kod prvog od 49 timova na Mini trailu. Radi se o ekipi Blister Crew koju su činili Domagoj Kuruc, Dario Vuger te Ivan Sambol. Dvije minute nakon njih svoju utrku završava i tim Kukuriku u sastavu Mislav Crnković, Leon Crnković i Maja Vančina. Taekwondo Klub Ozalj – Zmajevi dolaze samo minutu kasnije, a za koji su trčali Maja Matijašić, Matija Vrbetić te Denis Kasunić.

Veliku utrku savladalo je čak 78 timova, među kojima se najboljim pokazao Maratonjare Trail Team u sastavu Vedran Kelemen, Stjepan Žanić i Renato Dasović (3:38 sata). Drugo mjesto zauzima Mnz TeamZoran Jelaković, Nenad Vuković i Mario Antolković (3:50). Dok su treći bili Dijana Novak, Davor PetekĐorđe Šafarić kao Nepredvidivi (4:04). Međutim, kako bi utrka bila poštena jer su ju trčali timovi u svim jakosnim kombinacijama, odnosno po spolu, nagrađeni su najbrži timovi velike utrke svih kombinacija – ŽŽŽ, MMM, ŽŽM i MMŽ.

Za Maratonjare Trail Team prvo mjesto na Papuku bilo je iskupljenje za utrku na Trakošćanu koju nisu završili. I to ne zato jer nisu mogli, već je jedan od trkača nenamjerno skratio stazu i sam to prijavio organizatorima. Dobro se dobrim vraća, čestitamo im na poštenju i pobjedi na Papuku.

 

Iza kulisa…

Izuzev navedenoga, sve trkačice i trkače na ovoj utrci, osim neizmjerne sreće, u cilju su dočekale uvijek originalne i jedinstvene dizajnerske medalje Siniše Marekovića.

Također, kako bi Lucky Trail prošao u savršenom redu i organizaciji, veliki obol dali su volonteri, kao i HGSS, a jednako tako svega ovoga ne bi moglo biti bez partnera Parka prirode Papuk  i Turističke zajednice Općine Čačinci.

Intersport Hrvatska osigurao je vrijedne nagrade za sve članove najbržih timova u svim kategorijama.

Za okrepu pobrinula se Zagrebačka pivovara svojom Hidrom, a oni koji su željeli, osvježili su se i Ožujskim pivom. S druge strane, oni kojima je voda najdraže piće, žeđ su utažili Kala vodom sponzora Atlantic Tradea.

Za elektronsko mjerenje vremena zadužena je bila ekipa utrka.com, na čijoj stranici možete vidjeti i rezultate utrke.

REZULTATI

FOTO GALERIJA

 

 

 

 

Nema postova za prikaz