DO YOU FEEL LUCKY?

Lucky Trail – sasvim posebna utrka na četiri predivne lokacije

Djetelina s četiri lista zaštitni je znak Lucky Trail utrka. Ove će se godine održati četiri Lucky Trail utrke pa će simbolika biti potpuna. 🙂

 

Sve je počelo prije manje od godinu dana, kada je na Trakošćanu održan prvi Lucky Trail, jedna sasvim posebna (i mogli bi reći čudna) utrka. Staze u blizini dvora Trakošćan okupirali su trkačice i trkači okupljeni u tročlane timove, a livada u blizini hotela pretvorena je na jedan dan u trkački Woodstock.

– Nakon velikog uspjeha utrke na Trakošćanu, odlučili smo pronaći još jednu lokaciju i održati jesensko izdanje Lucky Traila. Sredinom rujna održan je tako prvi Lucky Trail Papuk, u istoimenom parku prirode, gdje smo uz predivnu prirodu naišli i na punu podršku uprave Parka i Općine Čačinci. Prva je godina tako završila s više od 1.000 „lucky trailera“ i procijenili smo da je vrijeme za puni opseg projekta u 2022. godini – poručuju organizatori.

Taj puni opseg ostvarit će se kroz četiri utrke, dvije u proljeće i dvije u jesenskom dijelu godine:

  • Lucky Trail Trakošćan – 23. 4. 2022.
  • Lucky Trail Delnice – 18. 6. 2022.
  • Lucky Trail Papuk – 17. 9. 2022.
  • Lucky Trail Nin – 29. 10. 2022.

Cijeli serijal sponzorski podržavaju glavni sponzori Intersport i Hidra funkcionalna pića, a tu je i službena voda Kala.

 

 

Četiri utrke, četiri kraja Hrvatske

Zagorje, Gorski Kotar, Slavonija i Dalmacija, krajevi su Hrvatske u kojima ćemo trčati Lucky Trail.

Trakošćan se prošle godine dokazao kao odličan domaćin i  sigurni smo da će i ove godine utrka biti popunjena. Za tjedan dana već je popunjena polovica raspoloživih timskih mjesta.

U Delnicama se utrka održava po prvi put i sigurni smo da će ovaj lokalitet svima ostati u odličnom sjećanju. Start i cilj utrke je na 1.024 metra nadmorske visine, na izletištu Petehovac s kojeg se pruža odličan pogled na najviši hrvatski grad, Delnice.

Park prirode Papuk i izletište Jankovac ponovno će postati trkačka oaza na jedan dan. Prošle je godine svima utrka ostala u lijepom sjećanju, a ono malo upala mišića brzo je zaboravljeno.

Kao šlag na Lucky Trail torti čeka nas utrka u kraljevskom gradu Ninu. Kraljičina plaža, solana i savana bit će staze ove finalne utrke Lucky Trail serijala 2022. godine. Najlakša utrka za kraj i prilika za jesenski kupanac. 🙂

Četiri utrke prate i četiri finišerske medalje autora Siniše Marekovića.

 

Što je tako posebno u Lucky Trailu

Prije svega, na utrci sudjeluju tročlani timovi, nitko ne trči „za sebe“. Osim toga, trči se na tri staze, a trkači na njih idu naizmjence, slično kao u štafetnim utrkama.

Atmosfera na utrci je opuštena i neformalna, ovdje stvarno nije najvažnije pobijediti ili ostvariti neki dobar plasman. Najvažnije je dobro se zabaviti, rezultat je sekundaran. 🙂 Utrka uvijek ima i „mini“ varijantu, kod koje svaki član tima trči/hoda samo jednu stazu, što sudjelovanje omogućava i onima s manje kondicije i trail početnicima.

„Livada“ je jedan od najvažnijih elemenata Lucky Traila. Na livadi su start i cilj, na njoj se izmjenjuju članovi tima koji trče, a oni koji ne trče čekaju svoj red, odmaraju, plešu… Vjerujete, nikad nije dosadno. 🙂

I za kraj ovog kratkog predstavljanja Lucky Traila 2022., pozivamo vas da pronađete istomišljenike, skupite tročlani tim i istrčite poneku utrku. Za prvu, onu na Trakošćanu 23. 4. prijave su otvorene tjedan dana i već je popunjeno 50% raspoloživih mjesta. Pa požurite… 🙂

INFORMACIJE I PRIJAVE ZA LUCKY TRAIL TRAKOŠĆAN

GLAVNA WEB STRANICA LUCKY TRAILA

 

 

Nema postova za prikaz