DIVAN TRKAČKI VIKEND

Ludi trkački vikend je iza nas!

Gotovo je nemoguće uopće pobrojati gdje se sve trčalo ovaj vikend, od Pariza, Milana i Roterdama do Istre i Čazme. Zadržat ćemo se zato na većim domaćim utrkama.

 

100 milja Istre

 

Po šesti put održana je naša najveća i najposjećenija trail utrka – 100 milja Istre. Poslovično dobra organizacija koju prati odličan marketing, ove je godine privukla nešto više od 1.600 trkača. Među njima u velikoj većini su trkači izvan Hrvatske. Održane su četiri glavne utrke, RED utrka 100 milja je ove godine bila duga 168 km, BLUE utrka od 109 ,7 km, GREEN 66,7 km i YELLOW utrka od 40,8 km. Najbrži na najdužoj stazi su bili Škot Paul Giblin (21:06:53 h) i Talijanka Francesca Canepa (22:49:33). Ostale rezultate provjerite OVDJE.

 

43. Supermaraton Zagreb – Čazma

 

Naša najstarija ultraška cestovna utrka održana je po 43. put. Od starta “ispod repa” konja bana Jelačića, po poprilično toplom vremenu, trčalo se cestama Zagreba, Zagrebačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije do Čazme. Ukupna dužina staze je 61.350 m. U muškoj konkurenciji nabrži je bio Mađar Peter Steib koji je zahtjevnu stazu pretrčao za 4:09.59 h. Drugi je bio Dejan Radanac (4:12:56 h), a treći Slovenac Uroš Sojer (4:30:25 h). Kod žena najbrža je bila Marija Vrajić (4:47:16 h), druga je bila Antonija Orlić (4:49:36 h), a treća Mađarka Terezia Gyorgy (4:56:14 h). REZULTATI

 

 

14. Ferivi Osječki polumaraton

 

U gradu na Dravi održan je 14. Osječki polumaraton na kojem je nastupilo 590 trkačica i trkača. Omiljena utrka ove je godine doživjela i (pozitivnu) promjenu trase, s ciljem da posjetitelji grada vide više njegovih znamenitosti. Na polumaratonskoj utrci slavio je Mađar Tamas Nagy (1:13:30), drugi je bio Dražen Dinjar (1:14:51), a treći Bruno Škrinjarić (1:20:58). Kod žena najbrža je bila Mađarica Tunde Szabo (1:21:42), Jasmina Ilijaš (1:25:44) je zauzela drugo mjesto, a Marija Vrajić treće s vremenom 1:27:32. Održana je i utrka na 5 km sa 134 finišera . Sve rezultate nađi OVDJE.

 

Maksimirski Minus Zwei cener 2018

 

Utrka koja se tradicionalno održava početkom proljeća u zagrebačkom parku Maksimir, ove je godine privuka nešto više od 300 trkačica i trkača. Na raspolaganju su im bile utrke na osam i dva kilometra. Na dužoj utrci najbrži su bili Ivica Mucak i Ana Klemar. Ostale rezultate vidi OVDJE.

 

539 skok Rijeka

 

Izrazito zahtjevna i dinamična utrka 539 skok otvorila je ovogodišnji festival sporta i rekreacije uz izvrsne vremenske uvjete i više nego dobro raspoloženje među trkačima. Njih 73 odlučilo je testirati svoje mogućnosti na stazi dugoj 493 metra, uz visinsku razliku od 91 metar. Najbolje u ženskoj konkurenciji bile su Sara Superina, Katarina Zaraj i Lana Vale, dok su u muškoj konkurenciji titule najbržih ponijeli Matjaž Štanfel, Luka Vukelić i Davor Varga.

 

 

Memorijalna utrka Matija Milec Cestica

 

U Cestici, mjestu nedaleko Varaždina, održana je prva Memorijalna utrka Matija Milec, u spomen na tragično preminulog trkača iz Cestice. On je prošle godine poginuo na treningu trčanja u blizini dravskog kanala, kada ga je za snažne oluje pogodila munja. Održano je više utrka – polumaraton, 10 km, 5 km i 2.5 km.

____________

Idući vikend će gotovo kao i ovaj obilovati utrkama – na rasporedu su prvi Krka polumaraton, nova hit utrka u Hrvatskoj koja je rasprodana davno prije održavanja, na savskom nasipu u Zagrebu trči se Hendrix polumaraton, Kros sportskih novosti ove godine i za rekretivce, u Rijeci se trči obalom, a na Krku, Jesenicama, Zaprešiću i Jankovcu trče se trail utrke.

 

Trčanje je in! 🙂

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz