PREDIVNO PROLJETNO VRIJEME...

Maja Marukić i Nikola Smolić osvojili 8. Biser Slavonije

U proteklu subotu po predivnim stazama Parka prirode Papuk održana je 8. brdska utrka ”Biser Slavonije” Jankovac. Utrku su organizirali Maraton klub Hrvatski sokol Osijek i Park prirode Papuk uz pokroviteljstvo Općine Čačinci.

Zahtjevne staze od 10 i 5 kilometara po sunčanom vremenu je pretrčalo sedamdesetak trkača iz cijele Hrvatske, a posebno treba istaknuti veliki broj trkača iz Kluba pustolovnih sportova Baraber iz Belišća. Start utrke je bio kod Planinarskog doma Jankovac nakon čega su natjecatelji trčali dijelom po makadam cesti i dijelom po šumskim stazama što je po riječima trkača bio i najljepši dio.

Najbrži u seniorskoj utrci je bio Nikola Smolić iz Atletskog kluba Sljeme kojemu je trebalo 45 minuta i 17 sekundi za deset kilometara, drugi je došao Igor Vuković iz AK Maratonjare Kutina s nešto više od minute zaostatka, a treći Tihomir Mrkojević iz AK Žumberak je stigao samo sekundu poslije drugog.

U konkurenciji žena Maja Marukić iz AK Sljeme je stigla prva s vremenom 50:08. Maja je imala samo riječi hvale za stazu i organizaciju utrke:

”Utrka je bila predivna naročito dio staze kroz šumu i do cilja. Organizacija odlična i vesela, stvarno pozitivno iskustvo za mene. Sretna sam sa pobjedom, osobito jer su mi dvije konkurentice prije bile nedostižne.” – rekla je nam je osvajačica 8. Bisera Slavonije Maja Marukić.

Druga kroz cilj je stigla domaća trkačica Danijela Černić iz MK Hrvatski sokol s vremenom 54:12, dok je treća bila Gabrijela Šalković također iz AK Sljeme s 39 sekundi zaostatka.

 

Juniorke i Juniori su trčali upola kraću stazu za što je prvom Ivanu Jakopu trebalo 33 minute 12 sekundi, drugi je bio Antonio Remić, a ”hrvatski sokol” Domagoj Katušić je stigao treći.

U konkurenciji juniorki nastupila je samo Dorina Crnčan iz MK Hrvatski sokol Osijek. Dorinu treba posebno istaknuti jer joj je sedamnaet godina tek i osim što je članica Hrvatskog sokola, natječe se i u Slavonskoj brdskoj biciklističkoj ligi za BK Maraton team iz Donjeg Miholjca. Evo kako je Dorina ocijenila svoj nastup i stazu:

”Bila sam puno puta na Jankovcu i stvarno je prelijepo, priroda i okruženje tako da mi je staza odlično sjela, iako nije bila duga bila je dosta zahtjevna zbog puno uspona, ali bila je također zanimljiva i dinamična. Rezultatom utrke sam prezadovoljna zbog vremena i plasmana i drago mi je što sam sada dio MK Hrvatski sokol Osijek, ali još uvijek je Maraton Team moja velika podrška.”

U ekipnoj konkurenciji muških natjecatelja slavila je ”domaća” ekipa Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek u sastavu Darko Dolovski, Dino Jurić i Goran Draksler. Druga je bila ekipa Sljemena, a treći su bili Baraberi iz Belišća. Kod žena Sljemenašice su uvjeljivo slavile, dok je druga bila ekipa KPS-a Baraberi iz Belišća.

Nakon proglašenja pobjednika i dodjela pehara, te nagrada najboljima trkači i svi prisutni su nastavili s druženjem uz ručak i piće koje su im osigulali organizatori u prelijepom ambijentu Parka prirode Papuk.

Rezultati:

biser slavonije_8-rezultati_sveukupno_ekipno.pdf

biser slavonije_8-rezultati_sveukupno.pdf

biser slavonije_8-rezultati_kategorije.pdf

 

Autor: Željko Kubatka

Nema postova za prikaz