TRČIMO ZA ZDRAVLJE

Maksimirski Minus Zwei Cener – utrka koju može trčati cijela obitelj, a poslije nje – svi u zoološki vrt!

Kros utrkom na osam kilometara pod nazivom Maksimirski Minus Zwei cener, ove će se godine u Parku Maksimir, po peti put obilježiti Svjetski dan zdravlja. Uz glavnu kros utrku, bit će organizirana i kraća utrka građana na dva kilometra, te dječje utrke. Sa ciljem promocije zdravog načina života i uživanja u prirodi, AK Maksimir u događaju se udružio s Domom zdravlja Zagreb – Centar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“.

 

S obzirom na to, da će uz utrke na osam i dva kilometra biti i nekoliko dječjih, može se reći da je ovo jedinstvena utrka koju može trčati cijela obitelj. Nakon trčanja, svi mogu uživati u posjetu zoološkom vrtu, kako svaki natjecatelj dobiva bon za besplatan ulaz.

Start i cilj utrke, u subotu je 6. travnja s početkom u 11 sati, dok dječje utrke počinju od 10 sati. Okupljanje će biti na livadi kod Mogile, gdje će se održavati cjelokupni program.

Za sve sudionike glavne utrke i utrke građana osiguran je bogati startni paket, koji će ove godine po prvi put sadržavati sportsku dry fit majicu. Najbolji natjecatelji i natjecateljice u glavnoj utrci u ukupnom poretku bit će nagrađeni peharima, a prvo troje u svakoj kategoriji medaljama.

Posebne nagrade dodjeljuju spomenuti suorganizatori zagrebački Dom zdravlja i Zavod “Dr. Andrija Štampar“.

Redovne prijave traju do 30. ožujka, a za utrku se možete prijaviti na stranici utrka.com.

Osim sportskog djela, događaj će biti popraćen i zdravstvenim segmentom, u vidu mjerenja krvnog tlaka, šećera, mjerenja vida te analize tjelesne mase. U suradnji s Veleučilištem Velika Gorica, po prvi će se put organizirati ekološka akcija za zbrinjavanje starih okvira naočala i leća.

Sve informacije o utrci dostupne su na stranici Atletske škole ili Maksimirskog MZ cenera.

 

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz