OMIŠALJ 10K

Mali Omišalj jedan dan živio za trčanje

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

Toplo, skoro ljetno vrijeme privuklo je veliki broj turista ovaj vikend na otok Krk pa se osim rijeke trkača Omišljem, na dan utrke na Krčkom mostu našla i rijeka automobila. Međutim, gužva se brzo razišla, a 2. Omišalj 10K na rasporedu je bio u poslijepodnevnim satima i svi pridošli imali su priliku uživati u jednoj natjecateljski vrlo kvalitetnoj utrci uz odličnu atmosferu u starom gradu Omišlju.

 

 

Kao uvod u glavnu utrku, nastupilo je više od 50 djece učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole. Stazu duljine 300 metara mališani su brzo savladavali i hitali ka cilju. Medalje najboljima podijelile su dvije hrvatske sportske legende – Zoran Čutura i Mario Šivolija.

Na startu glavne utrke našlo se više od 100 trkača uz ponajbolje hrvatske dugoprugaše i istinsku legendu rekreativnog trčanja dr. Ivu Belana, autora jedne od prvih knjiga u Hrvatskoj na temu jogginga i utjecaja trčanja na zdravlje ljudi. Dr. Ivo Belan, svoje porijeklo po majci vuče iz Omišlja i s oduševljenjem je nastupio i prošle godine. S gotovo 82 godine, uspio je završiti utrku u vremenskom limitu uz oduševljenje svih prisutnih u cilju.

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

 

Pobjedu u ženskoj konkurenciji ostvarila je Bojana Bjeljac, koja je nedavno u Rotterdamu ostvarila drugi najbolji maratonski rezultat svih vremena u Hrvatskoj, ispred Matee Matošević Hačić, ovogodišnje pobjednice na polumaratonima u Splitu, Zagrebu i Beogradu. Treća je bila još jedna naša olimpijka Marija Vrajić.

 

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

 

U muškoj konkurenciji, Antun Rudolf Pavelić, pobijedio je ispred Zorana Žilića i Gorana Grdenića, odvojivši se od njih 3 km prije kraja utrke.

 

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

 

Utrku je ponovo krasila izvrsna atmosfera među trkačima i ljudima koji su se okupili uz stazu. Općina Omišalj i TZ Omišlja, kao i prošle godine, dali su veliku podršku utrci i primjetno je da cijelo mjesto živi za svoju utrku te je za očekivati da će utrka u narednim izdanjima doživjeti dodatne pomake.

REZULTATI

FOTO GALERIJA

 

Nema postova za prikaz