GET IN MOTION

Manje od dva mjeseca do 4. Dubrovačkog polumaratona

Ušli smo u zadnja dva mjeseca prije Dubrovačkog polumaratona, koji će se ove godine održati za vikend koji prethodi Prazniku rada, tj. 28. i 29. travnja. Bit će to dva dana sportskog života spojenog s turizmom, u najpoznatijem hrvatskom gradu.

 

 

Prvi Dubrovački polumaraton održan je prije tri godine, točno na 1. svibnja. Od onda je zadržao termin koji “se naslanja” na Međunarodni praznik rada, jer budimo iskreni, Dubrovnik nije grad u koji se dođe, otrči i poslije utrke “zapali” doma.

Zbog svoje specifičnosti i turističke atraktivnosti Grada, Dubrovački je polumaraton postao prava Meka za zaljubljenike trčanja i turizma iz cijelog svijeta. Prošle je godine na polumaratonu nastupilo oko 800 trkačica i trkača iz čak 45 zemalja svijeta.

sim utrke na 21.1 km održava se i humanitarna utrka na 5 km, čiji cjelokupni prihod ide Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županijeUz to, u subotu se održavaju i utrke djece na Stradunu te superatraktivna Utrka zidinama, sve zajedno pod jednim krovnim nazivom Du Motion.

 

 

O pripremama za ovogodišnju utrku pitali smo njenog direktora.

– Zanimanje za utrke prelazi sva naša očekivanja. Trkači ponovo dolaze sa svih kontinenata, pa će Du Motion nastaviti tradiciju najinternacionalnije trkačke manifestacije. Na nama je da opravdamo njihova očekivanja i omogućimo im da uživaju u svim ljepotama Dubrovnika te nastavimo pozicioniranje grada kao atraktivne destinacije za ljubitelje sporta i rekreacije.” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

 

Još nije kasno da isplanirate proljetni vikend iz snova i sudjelujete na nekoj od utrka u Dubrovniku.

 

Vidimo se! 🙂

Prijave za utrku i više informacija o Du Motionu potražite na službenoj stranici.

Du Motion Facebook / Twitter / Instagram

 

Nema postova za prikaz