S POGLEDOM NA GRAD

Medvednica trail – izaberi stazu po svom guštu

U nedjelju 28. 5. 2023. starta treće izdanje zagrebačke trail utrke – Medvednica trail koja će u zelenom raju grada Zagreba Parku prirode Medvednica okupiti više od 300 natjecatelja iz cijele Hrvatske i inozemstva. U sklopu utrke održat će se i prvo izdanje Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu.

 

Ne možeš zapravo reći da poznaješ Zagreb ako nisi upoznao Medvednicu i sve što ona nudi, a samo jedna od stvari koje su savršene na ovoj zagrebačkoj gori upravo su staze za trail trčanje. Između 70+ planinarskih staza, 6 odabranih za utrku oduševit će svojom različitosti, pogledima, prirodom i izazovom.

Na utrci Medvednica trail staze su prilagođene svim razinama spremnosti pa se tako može odabrati:

  • Kameni svati 60K – za ultra trail trkače spremne istražiti cijelu Medvednicu od istoka do zapada
  • Plazur 30K – nudi 31 kilometar staza za one iskusne trail trkače
  • Gorščica 15K – odlična za početnike u trail utrkama
  • Hunjka 5K – za one koji se tek žele okušati u trčanju po planinskim putevima i stazama ili ih samo prehodati i uživati u prirodi.

Za one željne timskog sporta tu je Timska utrka 30K , a kako bi i djecu upoznali sa svijetom traila te ih dobro zabavili tu je Dječja trail utrka „Mali patuljak“ dužine 2,4 km s laganom i zanimljivom stazom za djecu od 1. do 8. razreda osnovne škole. Sve dječje utrke potpuno su besplatne.

Dok roditelji trče svoju utrku, djeci neće biti dosadno jer ih na livadi čeka napuhanac, ali i trener koji će na njih paziti te ih dodatno animirati tako da će 28. 5. biti pravi obiteljski dan.

 

Prvo izdanje Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu

U sklopu utrke održat će se i prvo izdanje „Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu“ u organizaciji Društva športske rekreacije Aktivan život i Zagrebačkog atletskog saveza. Prvenstvo će se trčati povodom Dana grada Zagreba, koji je 31. svibnja te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

“Na ovaj način pratimo europske i svjetske trendove u atletici, a zahvaljujući prijateljima iz DŠR Aktivan život, povezujemo aktivne, registrirane atletičare i trkače rekreativce kojih je, zahvaljujući upravo sportskim entuzijastima, svakim danom sve više. Vjerujemo kako će Otvoreno prvenstvo u sklopu utrke Medvednica trail biti još jedno uspješno i zanimljivo natjecanje koje će obogatiti zagrebačku sportsku ponudu te nadamo se postati tradicionalno.“ – izjavio je tajnik Zagrebačkog atletskog saveza Srećko Opašić.

Na Otvorenom prvenstvu mogu sudjelovati svi zainteresirani što znači da nastupiti mogu natjecatelji iz Hrvatske i inozemstva bez obzira jesu li članovi atletskih klubova, drugih sportskih klubova ili su individualci. Službena staza Otvorenog prvenstva Zagreba u trailu je Plazur 30K.

Detaljne informacije o utrci – www.medvednicatrail.run

PR tekst

 

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz