REKORDAN BROJ SUDIONIKA

[MEGA FOTO GALERIJA] 22. ZAGREB MARATON – 21 km i 42 km

Dugoprugaškog trčanja, najprirodniji način bavljenja sportom, u Hrvatskoj je sve popularnije – napokon! Kao i u mnogim drugim stvarima, kasnimo za zapadnim svijetom u prihvaćanju pozitivnih navika, ali – ipak se kreće!

Ovogodišnji 22. Zagreb maraton privukao je oko 7 tisuća sudionika na 5 kilometara, više od 1.100 trkačica i trkača na polumaraton, i oko 300 na maraton. Ponovno su se isticali početnici – oni koji prvi put trče polumaratonsku ili maratonsku utrku. Njih 170 bilo je u žutim “all in” Adidas majicama, svojevrsnoj uniformi Adidas škole trčanja. Dovesti svake godine ovakav broj novih trkačica i trkača, na čemu rade i druge škole trčanja, svakako je dobar vjetar u leđa trkačkom pokretu u Hrvatskoj.

Primamljive novčane nagrade na polumaratonu i maratonu jamčile su nastup tamnoputih afričkih natjecatelja. Tako je bilo i ovaj put, kao i na svim velikim maratonima u svijetu. Što ćeš – ljudi su jednostavno brzi! No polumaraton je ipak pripao bijelcima – naša je Lisa Stublić nastupila na ovoj utrci i uvjerljivo pobijedila novim rekordom staze 1:11:42 h. Za nju je ova utrka bila zadnji test prije odlaska na New York City Marathon početkom studenog. Iza Lise ciljem su prošle Etiopljanka Zinash Tola (1:16:07) i Mađarka Tünde Szabó (1:17:12).

U muškoj konkurenciji na polumaratonu najbrži je u finišu bio Ukrajinac Oleksandr Matvichunk (1:04:52), drugi je bio Etiopljanin Dereje Deme (1:04:55), a treći Mađar Tamas Kovacs (1:05:12).

Maratonska utrka kod muškaraca bila je neizvjesna do zadnjih metara. Trojica Kenijaca podijelila su prva tri mjesta – pobjednik Stanley Kiprop Mayio (2:19:01 h), drugi Elisha Kiprotich Sawe (2:19:02) i treći James Meli Cheruiyot (2:26:31). Kod žena je pobijedila Ana Subotić iz Srbije (2:39:24 h), a iza nje su ciljem prošle Kenijke – Gladys Jepkurui Biwott (2:41:01) i Hellen Jepkosgei Kimutai (2:41:16).

 

Prvenstvo Hrvatske u maratonu

Ovogodišnji 22. Zagrebački maraton bio je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u maratonu. Kod muškaraca prvak Hrvatske je Milorad Vojvodić (AK Sljeme) s vremenom 2:36:18 h, drugi je Zoran Žilić (AK Kvarner) s vremenom 2:42:36, a treći Marko Dujmović (AK Aviokarte.hr) s vremenom 2:49:02. Kod žena prvakinja Hrvatske je Marija Vrajić (AK Maksimir) 2:52:38 h, druga je Veronika Jurišić (AK Sljeme) 3:01:50 h, a treća Valentina Belović (TK Marathon 95) 3:02:32 h.

Portal 3sporta.com bio je angažiran kao službeni foto servis 22. Zagreb maratona. U suradnji s Canon Hrvatska, donosimo vam više od 3.800 fotografija s polumaratonske i maratonske utrke!

 

REZULTATI

 

Fotografije možete preuzeti iz foto albuma i koristiti za osobne potrebe. Dovoljno je kliknuti na fotografiju u albumu koju želite preuzeti, ona će se otvoriti u novom prozoru nakon čega je možete snimiti (desni klik – Save image as).

 

Album 1:


 


 

Album 2:


 


 

Album 3.


 


 

Kako navigirati kroz foto albume?

Najjednostavnije je povećati album na Full screen (ikona u donjem desnom kutu albuma) i nakon toga tipkama “lijevo” i “desno” na tipkovnici listati fotografije. Za izlazak iz Full screen moda, dovoljno je pritisnuti Esc.

 

Autor: 3sporta / foto: Marko Duspara, Suzana Varadin Kalajdžija, Jelica Oršolić

Nema postova za prikaz