REKORDI I MORE TRKAČA

MEGA FOTO GALERIJA 23. Zagreb maratona

U Zagrebu je 12. listopada održano 23. izdanje Zagrebačkog maratona na kojem je nastupilo više od 12.000 trkačica i trkača što je najviše do sada.

Točno u 10 sati zajedničkim startom s Trga bana Jelačića krenuli su sudionici na polumaratonu i maratonu, a nekoliko minuta kasnije i trkačice i trkači na utrci građana na 5 km koja je ove godine imala cilj u Bakačevoj ulici, što se pokazalo dobrom odlukom – maratonci i polumaratonci na povratku prema trgu nisu se susretali s rekreativcima na 5 km.

Već je jutro pokazalo da će za trčanje biti težak dan, prava ljetna temperatura koja je išla do 26C od mnogih je tražila da malo uspore i ne istrče svoje najbolje rezultate. No, bez obzira na to, srušena su dva rekorda i to u maratonu gdje je pobijedio Kenijac Luke Kibet u vremenu 2:14:11 te u polumaratonu u kojem je pobijedio također trkač iz Kenije David Kiprono Metto u vremenu 1:03:10. U ženskom polumaratonu slavila je naša najbolja maratonka Lisa Christina Nemec s 1:12:45 dok je najbolja maratonka bila Olivera Jevtić iz Srbije u vremenu 2:38:26.

Najbolje plasirani maratonac iz Hrvatske bio je Goran Grdenić na 9. mjestu sa 2:35:18, a maratonka Nikolina Šustić na 7. mjestu sa 2:54:14. Najbolje plasirani naš polumaratonac bio je Petar Bratulić na 10. mjesto sa 1:14:40. 

U sklopu Zagrebačkog maratona održano je i ekipno prvenstvo Hrvatske u maratonu. U muškoj konkurenciji slavili su trkači AK Svetice (Balaško, Dujmović, Kalac), ispred AK Maksimir (Gerenčir, Slovinac, Šikman) i AK Sljeme (Radanac, Babić, Dugić). U ženskoj konkurenciji su bile prijavljen samo tri ekipe, a na cilj su stigle dvije i to pobjednice trkačice AK Sljeme (Šustić, Jurišić, Gudalović) ispred AK Maksimir (Vrajić, Vešligaj, Poblete).

Rezultati:

Ekipno PH u maratonu
Zagrebački maraton

 

Čestitamo svima koji su završili neku od utrka!

utrka na 5 km:

 

 

 

 

maraton i polumaraton album 1

 

 

maraton i polumaraton album 2

 

 

maraton i polumaraton album 3

 

 

maraton i polumaraton album 4

 

 

maraton i polumaraton album 5

 

 

Autor: tekst: 3sporta/HAS, foto: 3sporta

Nema postova za prikaz