NAJLJEPŠE MARATONSKE KULISE NA SVIJETU

[MEGA FOTO GALERIJA] Plitvički maraton nikad brojniji!

Na jednoj od najtežih maratonskih, a od ove godine ponovno i polumaratonskoj utrci u Hrvatskoj, ove se nedjelje okupilo preko 2200 trkačica i trkača koji su prošarali ceste Nacionalnog parka “Plitvička jezera” i razbili sivilo prvog, prohladnog i kišnog lipanjskog dana.

29. po redu Plitvički maraton održan je uz neke organizacijske intervencije u smislu promjene lokacije starta/cilja, kao i formiranje dionice od 21.1 km čime se umjesto dosadašnjih 16 km trčao polumaraton. Najmasovniji je odaziv od gotovo 800 trkačica i 458 trkača bio na popratnoj utrci od 5 km, što potvrđuje da trčanje postaje sve omiljeniji način rekreacije i boravka u prirodi, za što je ova utrka idealna. 

Najbrža među ženama na 5 km bila je Nives Zebić, GAK Glina, s rezultatom 21:15 min, a od muškaraca Zoran Žilić, AK Zagreb – 16:39 min.

U konkurenciji od 250 polumaratonki dominirale su mađarske trkačice osvojivši prvo i drugo mjesto; Anikó Kalovicz s rezultatom 1:23:36 h i Zita Kaczer 1:24:32 h, te Poljakinja Monika Kazczmarek 1:26:40h koja je u cilj ušla treća. Od naših je trkačica najuspješnija bila Dubravka Vešligaj, AK Maksimir, 01:29:26h osvojenim šestim mjestom.

Kenijski je trio u muškoj konkurenciji na 21.1 km odnio prva tri mjesta, redom: Kibet Mathew Kiptaniu 1:08:05 h, Mwangi Joel Maina 1:08:12 h, te Kosgei Noah Kimelly 1:08:42 h. Osvojivši peto mjesto u ukupnom poretku u cilj je ušao naš prvi polumaratonac Lovre Kalač, AK Aviokarte, s rezultatom 1:18:29h.

U glavnoj je maratonskoj utrci sudjelovalo 48 trkačica i 252 trkača u kojoj su najbolje rezultate ostvarili Kenijka Biwott Gladys Jepkurui rezultatom 2:52:05 h i Kenijac Sawe Elisha Kiprotich – 2:36:28h.

Plitvički je maraton ove godine bio pojedinačno prvenstvo Hrvatske u maratonu prema propozicijama Hrvatskog atletskog saveza, gdje su najuspješniji hrvatski trkači osvojili priznanja na državnom nivou. Prvakinja Hrvatske u maratonu i nedavna pobjednica najjače svjetske stotke je Marija Vrajić-Trošić, AK Maksimir, istrčavši 42.2 km za 2:57:45 h, ispred Nikoline Šustić, AK Sljeme,s rezultatom 3:06:05 h i Veronike Jurišić, AK Sljeme – 03:11:24h.

Prvak Hrvatske u maratonu za 2014. godinu je Matija Grabrovečki, AK Rudolf Perešin, s rezultatom 2:41:03 h, ispred neuništivog Drage Paripovića, AK Žumberak,2:43:27 h i najbržeg hrvatskog ultraša Roberta Radojkovića, TK PULA, s rezultatom 2:43:45 h.

Najljepša trkačka manifestacija u Hrvatskoj završena uz glasno i veselo proglašenje pobjednika u svim kategorijama, dodjelom pehara, novčanih nagrada, prigodnih sponzorskih poklona i tombolom čije igrače nije rastjerao ni obilan pljusak.

Ako slike vrijede tisuću riječi onda je zaista suvišno opisivati dojmove ove predivne utrke, stoga vas prepuštamo “moru” naših fotografija koje su nastale zbog vas i za vas.

Uživajte!

 

REZULTATI

 

Album #1


 


 

Album #2


 


 

Fotografije s utrke u punoj rezoluciji i kvaliteti, bez watermarka, možete naručiti od fotografa, na mail zvonimik@gmail.com. Cijena jedne fotografije je 25 kn / 4 €, a plaćanje internet bankarstvom ili PayPalom. Kod narudžbe napišite broj albuma i broj fotografije u albumu.

If you want to buy photos of this event in full resolution and quality, and without watermark, please send your order to our photographer by e-mail to: zvonimik@gmail.com. Price for one photo is 4€. You can pay via PayPal. When ordering, include album number and picture number.

Autor: 3sporta / foto: Zvonimir Mikašek

Nema postova za prikaz