PITOMA MOSLAVAČKA JESEN

Mjesec dana do utrke Kutina – Voloder

Tradicionalna utrka Kutina – Voloder održat će se i ove godine sredinom rujna. Točnije, start utrke je 10. rujna u 10 sati iz centra Kutina, a trči se do 15 km udaljenog Volodera gdje sve sudionike čeka dobra zabava u sklopu manifestacije Voloderske jeseni koje su ove godine jubilarne 50-te, a sama utrka je uvertira u manifestaciju.

 

Zašto se utrka trči u sjećanje na Franju Mihalića? Franjo, ili kako su ga zvali, Jura, rodom je iz Moslavine, nedaleko Kutine, tu je trčao svoje prve kilometre. Zapamćen je po mnogobrojnim uspjesima, od kojih je svakako najznačajniji – srebrna olimpijska medalja na OI u Melbourneu 1956. godine.

Staza utrke dužine je 15 kilometara, službeno je izmjerena i verificirana od strane HAS-a i boduje se za sve tri lige cestovnog trčanja u RH. Utrka na 15 kilometara izvrstan je test za sve koji pripremaju jesenski polumaraton u Varaždinu ili Zagrebu.

Prijave za utrku su u tijeku, a valja napomenuti da će biti organiziran i prijevoz autobusom iz Zagreba i natrag, pa se prijavite na vrijeme (telefon prijava za autobus: 099/682 4472)!

 

20160911-10_09_43-IMG_5716

Kako je ovo utrka na 15 km, uvijek je veliki mamac za trkače rekreativce, jer ne moraju trčati polumaraton, a i sama konfiguracija staze ne zahtjeva neke napore. Oni nešto brži, na njoj testiraju svoju brzinu za predstojeće maratone i polumaratone.

Startnina je 100 kuna, a svi trkači i trkačice dobit će u sklopu plaćene startnine majicu s logom utrke, sudioničku medalju te jelo i piće poslije utrke. Za najbrže su pripremljene novčane nagrade, medalje po kategorijama, a nagrade će ponijeti i najstariji te najmlađi trkač/trkačica, kao i onaj tko ciljem prođe – zadnji.

Utrku organizira Udruga „VINKO“ Kutina a suorganizator utrke je Atletska Udruga „Moslavina u pokretu“ , a ove godine pokrovitelji utrke su Grad Zagreb, Grad Kutina, Grad Popovača i Sisačko moslavačka županija.

Provjerite što vas čeka u startnom paketu.

I ove godine portal 3sporta službeni je foto servis utrke pa su odlične fotografije svih sudionika zajamčene.

Sve detaljne informacija pronađite na:

službenoj web stranici utrke
Facebook stranica utrke

Direktne prijave

voloder111

 

Promo

 

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz