NIŠTA GPS, SAMO KOMPAS

Najava Brijuni Adventure Race

Sportsko rekreacijski klub Puls (SRK PULS) iz Pule u suradnji s Nacionalnim parkom BRIJUNI, AC BiVillage,  TZO Fažana i TZG Pule organizira pustolovnu utrku u Nacionalnom parku BRIJUNI, Fažani, na području Štinjana i Vodnjana. Jučer je najavljen program utrke, a partneri SRK-a PULS iskazali su iznimnu podršku ovom sportsko-rekreacijskom projektu.

Direktor utrke i predsjednik kluba SRK PULS Denis Mirković opisao je o kakvoj se utrci radi: “Ova pustolovna utrka bit će doista iznenađenje i užitak za sve sudionike. Utrka  se sastoji od 6 disciplina: plivanja, trčanja, vožnje biciklom, veslanje u kajaku, ronjenju na dah i absailu (spuštanju po sajli). Cilj utrke je u što kraćem vremenu uz pomoć topografskih karata i kompasa obići zadane kontrolne točke. U pustolovnoj utrci je zabranjeno korištenje GPS uređaja, te je vrlo važno što preciznije pronaći kontrolne točke koje će se protezati kroz Nacionalni park Brijuni, Štinjan, Općinu Fažana i Općinu Vodnjan. Definitivno će biti vrlo napeta utrka, a svi natjecatelji će moći doživjeti ove prekrasne krajolike na totalno drugačiji način,” istaknuo je Mirković.

Važno je napomenuti da su prijave za utrku, koje možete poslati i pronaći na službenoj web stranici kluba, otvorene do 1. rujna. No, moguće je da se zatvore i prije jer je već sada prijavljeno pedesetak ekipa, što je već pola od limita za ukupan broj prijavljenih ekipa. Natjecatelji pustolovci dolaze iz Slovenije, Italije, svakako Hrvatske te čak iz Belgije. Ovo je izuzetna prilika da se pustolovci iz šire regije pokažu na izvrsnom, prelijepom i zahtjevnom terenu.

“Javna ustanova Brijuni prepoznala je ovaj sportsko-rekreacijski projekt kao posebnu atrakciju koja će brojne ljubitelje ovakvih utrka, ali i njihove obitelji, privući u raj što Brijunsko otočje i jest.  Brijuni su raj na zemlji i ovom prigodom moći ćete ih doživjeti na sasvim drugačiji način,” istaknula je ispred JU Brijuni Maja Bizjak Maretti.

Već drugu godinu veliku podršku u organizaciji pustolovne utrke BAR-a pruži AC BiVillage. “Podržavamo ovu manifestaciju jer smatramo da je sport vrlo važan za kvalitetu života te je to jedan veliki motiv za realizaciju suradnje sa SRK PULS-om.  Sport je generalno zanimljiv našoj grani odnosno u turizmu jer se ovakve vrste manifestacija održavaju često u pred ili post sezoni. Na taj način nama kao turističkoj kompaniji donose dodatna noćenja. Sama karakteristika manifestacija koje su međunarodnoj karaktera te kroz sportske aktivnosti koje su izuzetno pozitivne, predstavlja kvalitetan način promocije našeg AC BiVillage-a, naše destinacije i šire regije,” naglasio je Roland Cinkopan, direktor AC BiVillage.

Organizaciju BAR-a 2016. podržavaju i TZO Fažana i TZG Pule koje su ujedno i dio Klastera turističkih zajednica  južne Istre. “I Fažana podržava BAR jer je definitivno poseban turistički proizvod koji bi mogao privući goste u naše krajeve u post sezoni. To je jedan od ciljeva našeg Klastera – pružiti posjetiteljima programe koji će ih privući u naše općine i gradove ne bi li istražili ljepote koje imamo. Outdoor programi su ti koji definitivno nude nešto više posjetiteljima u pred i post sezoni,” naglasila je direktorica Turističke zajednice Fažane Melita Peroković.

Direktorica TZG Pule Sanja Cinkopan Korotaj izrazila je zadovoljstvo te uputila pohvale organizatoru za BAR 2016.: “Kroz podršku su se udružile 3 članice Klastera južne Istre:  Vodnjan, Fažana i Pula. Tako je, čini mi se, i u ovo utrci naglasak na 3 vrlo važna čimbenika koji  su presudni za uspjeh: mišići, inteligencija i intuicija. Ova kombinacija upravo ističe posebnost pustolovne utrke, a vjerujem da će ova biti nezaboravno iskustvo za sve sudionike, kako natjecatelje tako i sve koji sudjeluju u organizaciji. Podržavamo definitivno ovu utrku, i iako je ovo prva godina, vjerujemo da ćemo suradnju nastaviti i sljedeće godine.”

Na kraju konferencije Mirković se zahvalio svim sponzorima koji su podržali utrku te medijskim pokroviteljima koji će omogućiti da informacija o istoj dospije u širu javnost. “Hvala svima koji su nas podržali u realizaciji utrke, a nadalje ćemo vas informirati o novostima te vas pozivamo da u što većem broju budete dio pustolovnog spektakla u rujnu.”

 

DETALJI PUSTOLOVNE UTRKE BAR 2016.:

Datum utrke: 17. rujna 2016.
Lokacija: Hrvatska, Istra, Fažana
Discipline: Treking, MTB-O, Kayak, Absail, Ronjenje, Plivanje
Dužine: 40 Km (light), 80 Km (ultra)
Kategorije: Ženska kategorija, Muška kategorija, Mix kategorija
Limit timova : 200 (100 po kategoriji)

LINK NA UTRKU: http://srkpuls.hr/nase-utrke/brijuni-adventure-race

SRK PULS info:
Web page:      www.srkpuls.hr
Facebook:       https://www.facebook.com/SRK-PULS-382927361864929
Google+:         https://plus.google.com/+SRKPuls
Twitter:          https://twitter.com/PulsSrk
Instagram:     https://www.instagram.com/srk_puls/

PR tekst, izvor fotografija: PR utrke

Nema postova za prikaz