A MOŽE I KRAĆE

Najava Prvenstva Hrvatske u trčanju na 100 kilometara

Ponukani uspjehom naše ženske ultramaratonske reprezentacija na svjetskoj sceni, organizatori iz LifeClass Terme Sveti Martin i AK Sljeme Zagreb odlučili su napraviti jednu pravu, domaću, cestovnu „stotku“. Utrka se održava u subotu, 10. rujna 2016., a start je u 8:00 sati.

 

Cestovna utrka na 100 km je jedna od službenih disciplina pod pokroviteljstvom Svjetske atletske federacije te se redovito održavaju nacionalna, kontinentalna i svjetska prvenstva u toj disciplini, u organizaciji Međunarodne asocijacije ultratrkača (IAU)

Do sada je kod nas „stotka“ održavana u sklopu ultramaratona Forrest Gump u nekoliko navrata.

S obzirom da trkači koji mogu istrčati 100 km u manjini, odlučili su u sklopu ove utrke napraviti i utrku na 50 km, kao svojevrsni uvod u svijet ultramaratona. Da bi spektakl bio veći poslužiti će i utrka na 25 km.

Cijeli projekt je nastao u suradnji Atletskog kluba Sljeme, kao nosioca ultramaratonskog trčanja, sa Life Class Termama Sv. Martin, nositeljima kontinentalnog turizma s naglaskom na njegovanje sportova izdržljivosti. Jedna od etapa biciklističke utrke Tour of Croatia je započela u Termama. Suorganizatori su ultrabiciklističke utrke HARDCRO 2016. te su ponosni nositelj branda Adria Bike Hotels.

Sjever Hrvatske odavno koketira sa cestovnim ultramaratonima od kojih je najpoznatiji, a u svoje vrijeme i najpopularniji bio „Varaždinska stotka“. Također Sv. Martin i Međimurje se nalaze u blizini Slovenije , Mađarske i Austrije gdje je cestovno ultramaratonsko trčanje vrlo popularno.

Konačni cilj projekta je dobivanje organizacije Svjetskog prvenstva na 100 km 2018. godine pa će tako ove godine utrku posjetiti i delegat i član izvršnog odbora Svjetske ultramaratonske organizacije, gospodin Paco Rico.

 

Sve detalje o ultraškom trčanju u Svetom Martinu pogledajte ovdje -> www.cro100.run

Autor: Promo

Nema postova za prikaz