MAKSIMIR 8

Najava trećeg izdanja “Maksimirskog Minus Zwei cenera”

Atletski klub Maksimir će i ove godine u suradnji sa Domom zdravlja Zagreb – Centar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar obilježiti ovogodišnji Svjetski dan zdravlja, 1. travnja s početkom u 11 sati u Parku Maksimir kroz kros utrku na 8 km s ciljem promocije zdravog načina života i uživanja u prirodi.

 

- Marketing -

Uz glavnu kros utrku, bit će organizirana i kraća UTRKA GRAĐANA NA 2 km i DJEČJA UTRKA.

Atletski klub Maksimir uspješno je organizirao prvu utrku 11. travnja 2015. godine. (na utrci je bilo 150 trkača iz svih kraja Hrvatske i oko 150 do 200 volontera) i drugu utrka 2. travnja 2016. godine (270 trkača iz svih kraja Hrvatske i inozemstva, aktivno je sudjelovalo oko 50 djelatnika DZZ-Centar).

Oni kojima je trčanje u prirodi užitak, ovo je pravi događaj za iskušavanje svojih mogućnosti. Tokom događaja, na nekoliko štandova održat će se mjerenja šećera, tlaka, dijelit će se edukativni materijali i stručni savjeti od strane liječnika, te savjeti o uravnoteženoj prehrani i pravilnoj tjelesnoj aktivnosti.

Ova jedinstvena utka je dobar spoj sportskog, zdravstvenog i turističkog značaja. Promovira zdrav način života i zdrav način razmišljanja.

Najbolji natjecatelji i natjecateljke u glavnoj utrci u ukupnom poretku bit će nagrađeni peharima, a prva tri natjecatelja i natjecateljke u svakoj kategoriji medaljama. Naravno, za sve sudionike osiguran je startni paket.

Rekord staze

  • žene – 33:05 (Katica Rumbočić, 2016)
  • muškarci – 28:36 (Ivica Mucak, 2016)

Za utrku se možete prijaviti na stranicama Stotinke. Sve informacije o utrci dostupne su na stranici utrke ili fejsu.

Pokrovitelji:  Gradska skupština Grada Zagreba i gradonačelnik Milan Bandić. Suorganizatori: Dom zdravlja Zagreb – Centar, Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar

 

dom zdravlja Zagreb Centar

start

pobjednice

AK Maksimir

Što misliš o temi?