ZRMANJA TRIPLE CHALLENGE 3.0

Najljepša hrvatska utrka po treći put na Zrmanji

Jedna od najljepših i najzanimljivijih multidisciplinarnih utrka „BeActive” „Zrmanja triple challenge 3.0.“ održat će se u subotu, 9. rujna na rijeci Zrmanji, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta. Ovaj sportsko rekreativni događaj uvod je u ovogodišnji Europski tjedan sporta, a za cilj ima potaknuti građane na bavljenje rekreativnim sportom. Istovremeno, ovo je prilika da uživamo u predivnom krajoliku rijeke Zrmanje.

 

 

Za utrku se možete prijaviti putem  linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2090

 

Četiri težinske kategorije

Utrka je pojedinačna i ekipna, podijeljena u četiri težinske kategorije, pri čemu ekipu ovisno o kategorijama čine dva ili tri člana/članice.

BURA (tri discipline; kajak, trail trčanje i plivanje) ukupne dužine 24 km u kojoj sudjeluju tri člana/članice ekipe.
Start: grupni u 10:00 sati na rivi Maslenica – iz mora, kajak.

JUGO je pojedinačna trail utrka u dužini od 15 km.
Start: u 10:15 sati na rivi Maslenica.

MAESTRAL je kajak utrka u kojoj sudjeluju dva člana/članice u dužini od 11 km.
Start: u 12:00 sati – livada Rončević u kanjonu Zrmanje.

LEVANAT je obiteljska pojedinačna trail utrka u dužini od 5 km. Utrka na kojoj sudjeluje više članova obitelji (roditelji s djecom, bake i djedovi s unucima, u ekipi je obavezno minimalno jedno dijete do 12 godina), lakšeg je profila s naglaskom na važnost očuvanja čistoće okoliša (čišćenje plaža i okoliša).
Start: u 11:30 na rivi Maslenica.

 

Sve je besplatno, a tu su i nagrade

Ako ste se već zamislili na fotografijama u prirodi od koje zastaje dah, moguće je da ste se i zabrinuli – koliko sve to košta? Odgovor je – sudjelovanje na svim utrkama je besplatno!

Za sve sudionike osigurana je okrepa, svi koji završe utrku dobivaju finišersku medalju, a oni najbrži, pojedinačno i ekipno i prigodne nagrade. Osigurani su naravno kajaci i oprema za tu disciplinu, a sudionike nakon utrke očekuje i ručak.

Požurite s odlukom i prijavite se za ovaj nezaboravan doživljaj i uživajte na Zrmanja Triple Challengeu 3.0 u subotu 9. rujna 2023. godine.

 

Zanimljiv popratni sadržaj

U sklopu utrke održat će se i razni popratni događaji, koji uključuju Eko radionicu za djecu „Upoznajmo naše podmorje“ od 10 do 11:30 sati u organizaciji Udruge Zadar i Eko Zrmanja. Nakon toga slijedi predstavljanje aplikacije – građanski monitoring stanja u prirodi. Uz pomoć mobilne aplikacije zainteresirani građani imat će priliku istražiti stanje u prirodi  prikupljajući podatke o vrstama, staništima i generalno stanju očuvanosti u Natura 2000 i zaštićenim područjima u Zadarskoj županiji. Putem ove aplikacije volonteri sudjeluju u amaterskom prikupljanju bitnih ekoloških i bioloških podataka na području Obrovca i Benkovca te općina Novigrad, Posedarje i Jasenice, područja koja obuhvaćaju zaštićeni lokalitet (kanjon Zrmanja) i Natura 2000 područja.

Akcija čišćenja podmorja u organizaciji Ronilačkog kluba sv. Roko počinje u 12:30 sati. Za dobru zabavu svih trkača i promatrača tu je zabavni program u sklopu kojeg nastupaju DJ Vito, DJ Uabua te Boris Plazibat Sax.

 

Sve ovo u sklopu Europskog tjedna sporta

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti među građanima diljem Europe, koja se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim državama članicama EU održava od 2015. godine. Posljednjih godina Tjedan se u svakoj državi obilježava istovremeno, u razdoblju od 23. do 30. rujna, a u 2023. održat će se njegovo deveto izdanje.

Glavna poruka kampanje Europski tjedan sporta je #BeActive te bi se ovom porukom trebalo potaknuti građane da se bave tjelesnom aktivnošću tijekom cijele godine.

Više informacija o cijelom programu ETS-a možete pronaći na webu: www.europski-tjedan-sporta.hr

Za utrku se možete prijaviti putem linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2090

 

 

 

Sponzorirana objava

 

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz