BRAVO VECA, TONKA, BARBI!

Naše ultrašice 13. na Svjetskom prvenstvu na 24 sata

U Torinu je održano trkačko prvenstvo u disciplini 24 sata. Od subote u 10 do nedjelje u 10, trkači i trkačice vrtjeli su krugove dužine 2 km u pokušaju da ih pretrče što više.

Kako smo i najavili, imali smo žensku reprezentaciju koju su sačinjavale Veronika Jurišić, Antonija Orlić i Barbara Bebić. Pratili su ih i o njima se brinuli izbornik Dragan Janković, liječnik Pavao Vlahek i fizioterapeut Igor Letinčić.

Kao i svaka ovakva utrka i ova je bila prepuna uspona i padova, a dovođenje tijela do krajnjih granica izdržljivosti i prelazak preko te granice jamči dobar rezultat. S terena se putem Facebooka stalno javljao Dragan Janković. Vijesti tijekom noći su bile izvrsne, neko vrijeme naša najjača natjecateljica Veronika Jurišić bila je na trećem mjestu, ali je nakon 18 sati utrke doživjela veliku krizu, morala odmoriti i tu je izgubila mogućnost plasmana u sam vrh.

Nakon tri sata odmora, nastavila je s trčanjem u izvrsnom ritmi i na kraju utrku završila kao 16. s istrčanih 218,6 kilometara! U konkurenciji za Europsko prvenstvo ovo je 12. vrijeme.

Naša drugoplasirana trkačica Antonija Orlić uspjela je za 24 sata istrčati 185,03 kilometara i plasirala se na 62. mjesto, dok je Barbara Bebić istrčala 157,423 km i bila 79. u ženskoj konkurenciji.

Ovo je natjecanje bilo Svjetsko i Europsko prvenstvo. Naša je tročlana ženska reprezentacija zauzela 13. mjesto na svijetu i 11. mjesto u Europi s ukupni istrčanih 558 kilometara za 24 sata.

Čestitamo svima!

 

REZULTATI

 

 

Autor: 3sporta / foto: P. Vlahek

Nema postova za prikaz