BRAVO ZA SVE!

Naši izvrsni na SP na 100 km!

Hrvatska ultraška trkačka reprezentacija nastupila je na Svjetskom prvenstvu u disciplini 100 km u Dohi (Katar), a kući se vraćaju s izvrsim rezultatima.

Najbolji rezultat u pojedinačnoj konkurenciji ostvarila je Veronika Jurišić, plasiravši se na 7. mjesto kod žena s rezultatom 7:51:08 h. Marija Vrajić Trošić ciljem je prošla kao 12. žena s vremenom 8:00:59, a Antonija Orlić bila je 36. kod žena s vremenom 9:49:34 h.

Zajedno kao ekipa ostvarili su povijesni plasman na peto mjesto na svijetu s rezultatom 25:41:40! Ispred naših djevojaka su samo Velika Britanija, (22:56:27), Japan (23:22:32), Rusija (23:53:31) i USA (24:05:25)! Osim njih na utrci je nastupila i Nikolina Šustić koja nije završila utrku.

Imali smo predstavnika i u muškoj konkurenciji, Robert Radojković završio je utrku na 30. mjestu s vremenom 7:24:35 h. No i to je izvrstan rezultat u takvoj konkurenciji! Za naše trkačice i trkača brinuli su se izbornik Dragan Janković te doktor Pavao Vlahek.

Za cijelo vrijeme utrke u Hrvatskoj se pomno pratilo kratke izvještaje s terena koje je pisao Dragan Janković, pa se može reći da je ovo bila jedna vrlo uzbudljiva trkačka tekma – praćena preko Facebooka.

Između ostalog Janković je napisao: “Ovo je prvi nastup hrvatske ultraške reprezentacije na svjetskom prvenstvu na 100 km. Mislim da smo dobro predstavljali našu zemlju i bili u konkurenciji s velesilama u sportu, atletici i trčanju. Ova ekipa na sljedećim prvenstvima može biti samo bolja, prosla je školu i vremenom će naplatiti taj nauk. Sto posto!

Sve rezultate možete pogledati ovdje: http://www.iau-ultramarathon.org/

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz