SRETNO EKIPI!

Naši ultramaratonci na putu za Firencu

U subotu 30. svibnja 2015. održat će se 3. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ultramaratonu na 100 km. Sama činjenica zanimljiva je utoliko više što se prvenstvo održava u Italiji, točnije u sklopu jedne od najvećih i najstarijih svjetskih stotki – “100 km del Passatore“.

Zbog organizacijskih razloga često se državna prvenstva održavaju u sklopu natjecanja izvan države pa je tako slučaj i s ovim. Sto kilometara Passatorea je utrka na kojoj nastupa preko 2.000 trkačica i trkača, a odvija se na relaciji Firenza-Faenza. Osim što je duga 100 km, ova staza sadrži jedan manji uspon od cca 400 m visinske razlike na 16. kilometru i jedan veći od cca 700 m visinske razlike na 50. kilometru.

Na samoj utrci naši natjecatelji kotiraju jako dobro, pogotovo trkačice koje su prošle godine bile u samom vrhu. Ove godine u sklopu Prvenstva Hrvatske nastupiti će Marija Vrajić, Nikolina Šustić, Veronika Jurišić, Antonija Orlić i Ingrid Nikolesić, a od muške ekipe Robert Radojković, Lovelos Slovinac, Ivica Šakota, Duško Štrbac i Safet Čučuk. Utrka počinje u 15:00 po lokalnom vremenu.

 

Više informacija o utrci

 

Autor: pv/3sporta

Nema postova za prikaz