ULOVI TRKAČKI MOMENT

Nasmiješi se fotiću i suncu na stazi 20. Split Maratona

Još samo četiri dana i počinje ludnica pod Marjanom. Split Maraton događaj je koji se u Dioklecijanovom gradu iščekuje cijele godine, a oni koji će potrčati ovog vikenda od njegove palače, već sad nemirno spavaju.

 

Događaj se održava već 20. godinu, ali prvi je put da će se u sklopu njega trčati maratonska dužina od 42,195 kilometara. Cijeli vikend-događaj počinje ovaj petak sa sportskim sajmom ST SPORT EXPO u ŠC-u Gripe. Dan uoči utrka maratona i polumaratona, u subotu 22. veljače, održavaju se utrke Trofej Slobodne Dalmacije – 5KDM dječje milje na 650, 1.250 i 2.500 metara.

Start i cilj svih utrka bit će na splitskoj Rivi, uz Dioklecijanovu palaču, spomenik svjetske UNESCO-ove baštine.

Nedjelja će biti “Dan D“ velikog događaja kad nastupaju maratonci i polumaratonci, a trčat će se i štafetni maraton. Utrka će ići AIMS-certificiranom i modificiranom stazom, s još manje uspona. Štafetni maraton trčat će se u četiri izmjene – tri dionice deset i jedna dionica od 12,195 kilometara. Bit će tu muška (4M), ženska (4Ž) i mješovita štafeta (2Ž + 2M).

 

Pogodnosti i zanimljivosti koje te očekuju

Dužinom staze, bit će postavljene mjerne postaje prolaznog vremena uz live tracking prolazak svakog trkača. Uz to, nasmiješi se odnosno “iscijedi“ taj osmijeh koliko god teško bilo, jer će te na stazi pratiti i fotići ekipe 3sporta. Tako ćeš se poslije moći potražiti u bogatoj galeriji, putem racemoment sustava za pretraživanje fotografija.

Za slučaj da si netko još nije organizirao prijevoz ili je ostao bez njega, HŽ Putnički prijevoz svim hrvatskim i slovenskim državljanima koji su se zaputili na “20. Split Maraton“ omogućuje 40 posto popusta za relacije dulje od 25 kilometara. Popust vrijedi od 20. do 24. veljače na povratna putovanja. Povratnu kartu samo trebaš na poleđini ovjeriti pečatom organizatora u Sportskoj dvorani Gripe.

 

Tisuće će potrčati za finišersku medalju, a neki i za nagradni novčani fond

Da i trkače i publiku očekuje pravi spektakl, dokazuje pravo šarenilo među zastavama zemalja odakle prijavljeni dolaze te gotovo 700 prijavljenih samo na maraton. Prijavljenih polumaratonaca ima čak 1900, 186 štafetaša te 511 njih koji će trčati Trofej Slobodne Dalmacije. Zanimljivo je da će dio njih, tih pet kilometara iskoristiti tek kao zagrijavanje za drugi dan, kad trče polumaraton ili maraton.

Sudionici ovogodišnjeg događaja u cilju će se okititi maštovitom i veselom finišerskom medaljom, još boljom od lanjske. Valja spomenuti i nagradni novčani fond za maraton i polumaraton koji iznosi 59.000 kuna, a isplaćivat će se i bonusi za rekorde te ostvareni rezultat u maratonu i polumaratonu prema kriterijima navedenima u raspisu. Još jedna stvar kojoj se možeš veseliti, prema trenutnoj prognozi – Splitu se smiješi sunčan vikend s ugodnih desetak stupnjeva. Nadajmo se s manje bure nego lani…

 

SATNICA:

SUBOTA, 22. veljače

14:00 Start dm dječje milje – 650 m, 1.250 m, 2.500 m

16:00 Start Trofej Slobodna Dalmacija – 5.000 m

 

NEDJELJA, 23. veljače

09:00 Start Splitski maraton – 42.195 m i štafetni maraton – 3 x 10.000 m i 1 x 12.195 m

09:00  Start Splitski polumaraton – 21.0975 m

 

RASPIS

SLUŽBENA WEB STRANICA

FACEBOOK PAGE

FACEBOOK EVENT

 

Promo

Nema postova za prikaz