BOGAT NAGRADNI FOND

Noćna 10ka na Jarunu – nova utrka, a već 1.100 prijavljenih!

Medalja Noćne 10ke

Sredina srpnja zasigurno je vrijeme kad su večernji sati za trčanje utrke najugodniji, a vodeno okruženje idealna lokacija. Već više od 1.100 prijavljenih, uz domaće, iz još 11 zemalja dovoljno govori o atraktivnosti Noćne 10ke Zagreb na Jarunu.

 

Noćna 10ka uvrštena je u kalendar Hrvatskog atletskog saveza, te će uz tablice HAS-a, rezultati biti uvršteni i na Svjetske liste zahvaljujući AIMS certifikatu staze. Stoga će se na ovom ceneru naći svako atletsko ime koje drži do sebe, ali će prilika biti pružena i djeci te svima koji žele testirati svoju brzinu, ili pak, onima kojima se 10 kilometara čini puno za njihovu prvu utrku. Stoga se, u okviru događaja, organizira i utrka rekreacijskog karaktera Croatia osiguranje Speed test na 1.200 metara te dječje na 100, 200 i 400 metara ovisno o godištu. Dodana je i posebna kategorija za vatrogasce.

Start i cilj bit će u subotu 13. srpnja na istom mjestu. Ruta će biti isključivo cestovna, a promet tijekom utrke zatvoren. I rekreativna dionica i cener bit će kružnog karaktera te će obje iznositi jedan krug u dužini svoje utrke. Dječje utrke startat će na Jarunu u Zagrebu u 19 sati, 1200 metara trčat će se u 20:30, a 10 kilometara u 21:30 sati.

Nagradni fond bit će široke ruke te će se plaketom i novčanom nagradom nagrađivati najbolje tri žene i muškarca, prvih pet hrvatskih natjecatelja i natjecateljica dobit će nagrade sponzora, dok će se po dobnim kategorijama prvo troje nagrađivati medaljama i nagradama sponzora. Naravno, bogat startni paket uključivat će i vrlo atraktivne finišerske medalje za sve.

Organizator SAK FIT Zaprešić donosi još nekoliko zanimljivosti. Uvedene su i kategorije po kilogramima – za žene 95kg+ te za muškarce 115kg+. Za sudjelovanje u ovim kategorijama, po prijavi je potrebno poslati i email organizatoru na sakfitzazivot@gmail.com s prijavom za željenu kategoriju najkasnije do 1. srpnja.

Nagrađivat će se i skidanje hrvatskih rekorda na cesti, a nagradni fond je 3000 kuna. Također, prvi muškarac i žena koji utrče u cilj moći će osvojiti i bonus u iznosu 2000 kuna, ukoliko im “muško“ vrijeme bude ispod 29:30 minuta, odnosno “žensko“ ispod 33:10. Mlađi seniori i seniorke i juniori također će za rušenje hrvatskog rekorda biti nagrađeni s 500 kn.

PRIJAVE za Noćnu 10ku Zagreb traju do 30. lipnja u 20 sati ili do popunjena limita koji je sada 850 trkačica i trkača na 10 kilometara, u trenutku ove objave ima još oko 130 slobodnih mjesta.

 

PROMO

- Marketing -

Nema postova za prikaz