SASVIM NOVA UTRKA

[NOVA STAZA!] Najava 22. Brooks Varaždinskog polumaratona

Potpuno nova utrka čeka sve koji dođu 18. rujna u Varaždin! Organizatori iz Trkačkog kluba Marathon 95 Varaždin uspjeli su u naumu da utrku vrate u centar grada.

 

Iako jedna od najdugovječnijih utrka u Hrvatskoj, koja se trči u gradu koji je po mnogočemu zaslužan za dugoprugaško trčanje u Hrvatskoj (sjetimo se Mavara, Kožara, Jelenečkog), Varaždinski polumaraton nekoliko je godina nepravedno bio gurnut na periferiju. Start i cilj bili su na lijepom mjestu, atletskom stadionu, ali trčalo se velikim dijelom sporednom cestom prema Novoj Vesi, kroz polja.

Ova je nepravda ispravljena i sada utrka vodi najljepšim dijelovima baroknog grada Varaždina. Start i cilj su na nedavno uređenom Kapucinskom trgu, a trči se kroz samu baroknu jezgru, pored Starog grada, preko Korza, pored vijećnice i katedrale.

U lijepim gradskim vizurama uživat će i trkači na 5 kilometara koje čeka jedan mali krug gradom.

 

Od svake uplaćene polumaratonske startnine 10 kn se uplaćuje Centru za obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju “Tomislav Špoljar Varaždin” čiji učenici će izraditi unikatne medalje za sudionike polumaratona.

Svi sudionici polumaratona s uplatom startnine dobivaju sportsku majicu, medalju, diplomu sa slikom, hranu i piće.

Startnina za polumaraton je 100 kuna do 13. rujna, a nakon toga 120 kunaStartnina za utrku na 5 kilometara je 50 kuna, a za utrku djece 20 kuna. Nagrada za troje najbržih na polumaratonu su 1000, 800 i 600 kuna, a za obaranje rekorda 1000 kuna. Rekorderi su Yared Admasu Miratu iz Etiopije (1:04:54) i Ida Kovacs iz Mađarske (1:16:02).

Više informacija, plan nove staze i online prijava za 22. Varaždinski polumaraton mogu se pronaći na internetskoj stranici TK Marathon 95.

Vidimo se u Varaždinu!

 

 

Autor: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz