SVI U NIN

NOVO – Lucky Trail Nin – trčanje i uživanje na pješčanim plažama

Staze Lucky Traila Nin na jednoj fotografiji - Foto: Ivo Pervan, fotografiju ustupila TZ grada Nina

Krajem listopada održava se po prvi put Lucky Trail utrka u kraljevskom gradu Ninu. Bit će to po mnogočemu drugačija utrka pravi užitak za srce i dušu. 🙂

 

Prvi put trčat ćemo kroz prirodu koja okružuje Nin, preko njegovih pješčanih plaža, pored nadaleko poznate solane i kroz ninsku lagunu koju posjećuju rijetke ptice. No osim prirode, bit će ovo i gradska utrka, protrčat ćemo kroz središte mjesta, pored najmanje katedrale na svijetu, Grgura Ninskog i preko mostova koje ninski stari grad povezuju s kopnom.

– Čeka nam mnoštvo sportskih uzbuđenja u Ninu! Kao i na svakom Lucky Trailu, tu su timske utrke u kojim se natječu tročlani timovi, a ponovno će na utrci moći sudjelovati i “solo” trkačice i trkači. Timska utrka na tri staze obilazi znamenitosti grada i njegove okolice, bit će tu dužih dijelova staza u prirodi, ali i urbanih elemenata. Zato Lucky Trail Nin nazivamo i “urbanim trailom“. Start svih utrka je na livadi iznad Kraljičine plaže, jedne od najljepših na Jadranu, s koje puca fantastičan pogled na more i Velebit u daljini. Ne mogu zamisliti ljepše kulise za kraj ove sezone – rekao je direktor Lucky Trail serijala Zvonimir Mikašek.

Kraljičina plaža preko koje nas vodi treća (plava) staza s moćnim Velebitom u pozadini

Kako smo već rekli, nastupiti se može u timu ili solo:

  • glavna timska utrka – tročlani timovi, svaki član tima istrči 15.7 km, svatko trči tri puta, ukupno tim pretrči više od maratona, točnije 47.1 km
  • mini timska utrka – tročlani timovi, svaki član tima trči jednu od tri staze, 5.7, 7 ili 3 km
  • solo utrka – jedan trkač/trkačica trči sve tri staze, ukupno 15.7 km
  • mini solo utrka – odlična za početnike i obitelji s djecom, svatko će pretrčati ili prehodati 5.7 km najljepšim dijelovima Nina.

Prijave su otvorene do 10. 10., a broj sudionika je ograničen, pa vas pozivamo da što prije izaberete svoju disciplinu. U startnom paketu čeka vas vrhunska Joma sportska majica i pokloni sponzora, a u cilju predivna finišerska medalja.

Partneri prvog Lucky Traila Nin su Turistička zajednica grada Nina, Nin turizam d.o.o. i Komunalac d.o.o., a cijeli serijal prate glavni sponzori Intersport i Hidra funkcionalna pića te sponzori Kala voda, Rio Mare i Borotalco.

Vidimo se u Ninu u subotu 29. listopada 2022.! 🙂

 

 

Za sreću na Lucky Trailu pobrinut će se i palac Grgura Ninskog – foto: Ivo Pervan, ustupila TZ grada Nina

 

Što misliš o temi?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here