OTOČE, OTOČE, ZLATOM SI OPTOČEN

Od startnina Lastovo traila – knjige za lektiru djeci otoka

Drugo izdanje Lastovo traila, 7. kolo Dalmatinske trail lige, održano je u subotu 14. 7. 2018. godine na otoku Lastovu sa startom u centru mjesta Lastovo (ispred crkve Sv. Kuzme i Damjana) i ciljem u uvali Mihajla. Utrku je započelo 130 natjecatelja iz Hrvatske i šest stranih zemalja: Australije, Nizozemske, Francuske, Italije, Poljske i Slovenije pod glavnim pokroviteljstvom Parka Prirode Lastovsko otočje.

 

 

Utrka se sastojala od dvije kategorije, Mali Fumar (10 km) i Veji Fumar (18 km), a obje staze su natjecatelje vodile kroz stoljetne maslinike, prolazeći pokraj lastovskih crkvica i vinograda, spuštajući se do mora te ih planinarskim stazama i starim rimskim cestama vraćale prema cilju u uvali Mihajla.

Natjecatelje je u cilju uz more čekao topli obrok spravljen od povrća i mesa uzgojenog na Lastovu i skuhanog u lokalnom OPG-u. Nakon završetka utrke u uvali Mihajla je održana dodjela nagrada na kojoj su nastupali KUD Lastovo i klape Ladesta i Fumari.

Uključivanje lokalnog stanovništva u projekt Lastovo trail jedan je od glavnih ciljeva utrke. Korist su osim iznajmljivača smještajnih jedinica, ugostitelja, kulturno umjetničkih društava i klapa osjetili i OPG-ovi koji su svoje proizvode predstavljali na sajmu lastovskih proizvoda.

 

– Da sve ne ostane na poticanju usluga ove godine smo odlučili donirati 25% iznosa startnina od utrke u svrhu kupnje lektirnih naslova za djecu osnovne škole „Braća Glumac“. Početak školske godine koristimo kao povoljan trenutak da službeno uručimo 38 lektirnih naslova koje smo u međuvremenu kupili od 3.250,00 kn donacija. Za tu prigodu pripremljena je uokvirena darovnica s imenima svih donatora (sudionika utrke). Nadamo se da ćemo i sljedeće godine biti u mogućnosti na sličan način doprinijeti lokalnoj zajednici. – rekao je nakon predaje donacije Dragomir Čović, predsjednik Udruge „Dalmacija Trails“

Darovnica Lastovo_trail

 

 

 

Nema postova za prikaz