ZIMA U KRATKIM RUKAVIMA

Odličan drugi Zimski polumaraton u Varaždinu!

Utrka je prije godinu dana održana po prvi put, nastala više kao zajednički dugi zimski trening trkačica i trkača sjeverozapadne Hrvatske. No već nakon drugog izdanja jasno je da je ideja prihvaćena i da utrka ima veliki potencijal u idućim godinama.

 

 

- Marketing -

Ove je godine nastupilo 268 trkačica i trkača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Ujedinjenog Kraljevstva, a Varaždin ih je dočekao tmurnim, ali ne odveć hladnim vremenom – rekli bismo: idealnim za trčanje.

Varaždinski Zimski polumaraton poseban je po tome što su natjecatelji startali u starosnim kategorijama po pet godina svake tri minute, od najstarijih do najmlađih. Tako utrka ima i dvostruke pobjednike, one koji su bili najbrži sa starosnim hendikepom te one koji su imali najbolje neto vrijeme.

Najbrži su bili Slovenci Matjaž Vrhunc (1:31:57) i Helena Javornik (1:42:01). Poslije njih u cilj su stigli Dražen Dinjar iz AK Rudolf Perešin Gornja Stubica (1:32:47) i Đuro Komlenović iz Cjevomonta Kutina (1:33:53) odnosno Jasmina Ilijaš iz Marathon 95 (1:44:15) i Anda Tomaš iz AK Svetica Zagreb (1:51:19).

Pobjednici po neto vremenu su Ivan Maletić iz AK Žumebrak Sošice (1:13:36) i Jasmina Ilijaš (1:23:15). Druga i treće mjesta po neto vremenu pripala su Draženu Dinjaru (1:14:47) i Slovencu Simonu Maleku Kuzmiču (1:16:44) odnosno Heleni Javornik (1:30:01) i Andi Tomaš (1:30:19).

– Kroz zimu ljudi puno trče, treniraju, pa im treninzi postanu i dosadni. Traži se neka utrka početkom veljače ili krajem siječnja da se napravi test. U bližoj okolici, Sloveniji, Austriji, Italiji, nema utrke u tom terminu. Zato smo mi, iskusni organizatori utrka u klubu, odlučili organizirati utrku. Imamo povoljnu lokaciju na cesti od dvorane pa iza Aquacityja do Trnovca, koja nije prometna, a u slučaju snježnih nepogoda je očišćena. Tako da je održavanje utrke sigurno. I to je privuklo trkačice i trkače.rekao je predsjednik TK Marathona 95 Goran Pongračić za Varaždinske vijesti.

 

FOTO ALBUMI:

FOTO ALBUM 1

FOTO ALBUM 2

REZULTATI

 

Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com
Foto: 3sporta.com

Foto: Suzana Varadin Kalajdžija, Marko Duspara

Što misliš o temi?