BRZI FRAUENLAUF

Odličan rezultat Matee Parlov Koštro u Beču!

Matea Parlov, koja je nedavno uplovila u bračne vode pa je sad Matea Parlov Koštro, nastupila je na 32. ASICS Österreichischer Frauenlaufu u Beču i ostvarila drugo vrijeme na 5 kilometara u povijesti Hrvatske – 16:05,05 (tempo 3:13 min/km), što je za samo pet i pol sekundi sporije od aktualnog hrvatskog rekorda (na stazi) koji drži Lisa Nemec.

 

Ovim je rezultatom značajno popravila osobni rekord s ceste, koji je do sada bio 16:40, no utrku je istrčala brže i od osobnog rekorda sa staze, koji joj je 16:20 min. Na utrci je sudjelovalo čak 33.000 žena iz 92 zemlje svijeta, a u iznimno jakoj konkurenciji Matea je zauzela četvrto mjesto.

– Konkurencija je bila zaista jaka. Bilo je desetak cura koje trče 5 km 16 min i brže. Plan je bio da trčim oko 16 min, s obzirom da nemam treninga specifičnih za 5 km, naglasak je i dalje na maratonskim treninzima, jer me očekuje nastup na maratonu na SP u Dohi. Jako sam zadovoljna s istrčanim vremenom, pogotovo finišom zadnjih 300 m kad sam se othrvala dvjema austrijskim trkačicama. Staza je bila odlična, atmosfera i organizacija također. Jedina zamjerka je toplo vrijeme, ali ne može sve biti savršeno. Utrka mi je poslužila kao odlična priprema za 10 km i polumaraton gdje također očekujem osobne rekorde – rekla nam je Matea o svojoj utrci u Beču.

Rezultati prve tri trkačice: Caroline Makandi Gitonga (KEN) – 15:48,05, Camille Buscomb (NZL) – 15:49,8 i Tara Palm (AUS) – 15:55,75

 

Nema postova za prikaz