PREDIVAN DUBROVNIK UKRASILI TRKAČI

Održan 7. Du Motion: trkači sa svih strana svijeta i pregršt pozitivnih emocija ispunili Dubrovnik

“Kao da cijeli svijet trči u Dubrovniku”, moglo se danas čuti među komentarima gledatelja na Stradunu, početnoj i završnoj točki svih Du Motionovih utrka. I to uistinu nije daleko od istine, jer je ovogodišnje, sedmo po redu izdanje ove globalno prepoznate sportske manifestacije u svoja dva dana održavanja ponovo privuklo sudionike sa svih strana svijeta. 

“Ova je godina itekako ispunila naša očekivanja i prezadovoljni smo postignutim. Stigli su nam trkači iz gotovo 50 zemalja svijeta, mnogi od njih u većim grupama, s prijateljima ili obiteljima, pa će uz trčanje još nekoliko dana uživati u gradu. Iznimno smo zahvalni i građanima Dubrovnika što su se u velikom broju uključili u humanitarnu 5K utrku i na taj način našoj sugrađanki Doris Bender poslali snažnu poruku podrške,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Ove su godine pala i dva nova rekorda. Severino Felipe Gomez i Arturo Quijada Gonzales iz Španjolske praktički su istovremeno ušli u cilj, a rezultat 1:12:00 novi je rekord Dubrovačkog polumaratona, za 26 sekundi bolji od onog koji je još od 2016. držao Danijel Fak. Nakon Španjolaca, u cilj su utrčali Britanci Alex Stuart (1:16:54) i Michael Young (1:18:09). Među ženama je najbrža bila Lara Hofman iz Srbije (1:28.17), nakon koje su stigle Australka Danielle Sansonetti (1:30:40) i Britanka Melanie Nicolle (1:39:02).

Više od 1000 polumaratonaca i isto toliko sudionika humanitarne 5K utrke, stotinjak prijavljenih za Utrku zidina i oko 350 djece na Dječjoj utrci Orlando, uz čak 650 osoba uključenih u organizaciju, brojke su ovogodišnjeg Du Motiona, koji se iznova potvrdio kao najinternacionalniji događaj ove vrste u Hrvatskoj, ali i regiji.

Na cilj 5K utrke najbrže je u muškoj kategoriji stigao Max Gerlič iz Slovenije (20:05), potom prošlogodišnji pobjednik Filip Milanović – SRB (20:17) te kao treći Luka Novak – HR (20:26). Među ženama, najbrže su bile Athanasia Sevastaki – GRE (25:59), Petra Pobrić – HR (26:31) i Lenka Marcikić – SRB (26:50).

Subota je kao i uvijek bila u znaku utrke s najljepšim pogledom na grad – Utrke zidina. Njih su ove godine najbrže pretrčali Davorin Krešić – HR (12:09:72), Josip Papak – HR (12:28:04) i Stuart Clark – GBR (12:50:93) u muškoj, te Danielle Sansonetti – AUS (13:26:21), Melanie Nicolle – GBR (13:58:24) i Bianca Severino – BRA (15:37:35). Odlično raspoložena Australka Sansonetti postavila je novi rekord ove utrke u ženskoj kategoriji, te potom idući dan došla kao druga među ženama na polumaratonu, a u oba slučaja za njom je došla Britanka Nicolle.

Na Utrku zidina nastavila se Dječja utrka Orlando, koja je Stradun ispunila veseljem i smijeh dubrovačkih vrtićaraca i mlađih osnovnoškolaca.

Odlična atmosfera, pregršt pozitivne energije i emocija, te trkači koji nisu štedjeli pohvale za organizaciju i dobrodošlicu, najbolja su moguća pozivnica za novi susret s trkačima. Poznat je već i datum tog susreta: 27. i 28. travnja 2024.!

PR objava
Foto: 3sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz