KIŠI USPRKOS

Održan četvrti Runway Run – Željko Cota i Lukrecija Krstičević najbrže istrčali pistu dubrovačkog aerodroma

Runway Run, nesvakidašnja utrka dubrovačkim aerodromom, u svojem je četvrtom izdanju u petak 10. ožujka okupila brojne trkače iz samog Dubrovnika, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Švicarske, SAD-a, Slovačke i Poljske.

 

Ovoga puta trkači su pred sobom imali nešto lošije vrijeme kao dodatni izazov, no nitko od njih nije posustao ili odustao, štoviše, malo je nedostajalo za dostizanje trenutnih rekorda staze koje su postavili 2020. Ante Živković u muškoj i Made Žeravica 2021. u ženskoj kategoriji.

Najbolje rezultate su ovaj put ostvarili Željko Cota – TK Dubrovnik (16:45), Branislav Srdić – AK Hajduk Maraton Tim Kula SRB (18:27) i Goran Pulig – TK Dubrovnik (18:33) u muškoj, te Lukrecija Krstičević – RA Jerkovac Metković/AK Alojzije Stepinac Zadar (21:05), Marijana Đajić (23:56) i Ana Macan (24:20) u ženskoj kategoriji.

Ukupni poredak trkača može se provjeriti na ovom linku.

“Na vrijeme ne možemo utjecati, ali i pored kiše, na utrci je vladala iznimno dobra atmosfera. Dosta je trkača došlo prvi put i oduševljeni su, te ih svakako možemo očekivati i na idućem Runway Runu, a dobar dio njih i uskoro u samom gradu, na Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik, do kojeg nas dijeli nešto više od mjesec i pol dana,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Sedmo izdanje globalno popularne trkačke manifestacije objedinit će 29. i 30. travnja već rasprodani Dubrovački polumaraton, atraktivnu Utrku zidinama, 5K humanitarnu utrku građana koja se ove godine trči za Doris Bender te Dječju utrku.

Prijave za utrke i više informacija o Du Motionu potražite na službenoj stranici.

 

Nema postova za prikaz